2024.03.19, Kedd
M3-as metró: hamarosan használhatjuk a megújult déli szakaszt
magyarepitok.hu

M3-as metró: hamarosan használhatjuk a megújult déli szakaszt

magyarepitok.hu

2020.09.23. 10:31

Egy hónapon belül zárul a Strabag, a Swietelsky Vaúttechnika és az PRO-M által kivitelezett projekt műszaki átadása; a próbafutások után birtokba veheti a közönség az öt megállót tartalmazó szakaszt.

Hirdetés

Elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi eljárások a budapesti M3-as metró déli szakaszán - adta hírül a projekt honlapja. A kiviteli munkák műszaki átadás-átvételi eljárásai a kivitelezést végző vállalkozók készre jelentése alapján indulhattak meg.

A déli szakasz a Kőbánya-Kispest (KöKi) és Népliget állomások közötti metróvonalat jelenti. Ezen szakaszon 

  • az állomásfelújítási munkálatokat (KöKi, Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út, Népliget) a Strabag Építőipari Zrt.;
  • a vágányépítési, alagúti, biztosítóberendezésekre vonatkozó és vasúti távközlési munkákat, illetve a központi diszpécser rendszerek korszerűsítési munkáit a Swietelsky Vasúttechnika Kft.;
  • az EDR országos hálózat bővítési, rádiós lefedettség kiépítési munkáit a PRO-M Zrt. kivitelezi.

A műszaki átadás-átvételi eljárások lezárását követően, a BKV Zrt. által lefolytatott próbafutások eredményeinek ismeretében kerülhet átadásra az utazóközönség számára a megújult déli vonalszakasz.

A műszaki átadás-átvételi eljárásokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően 30 napon belül be kell fejezni, így várhatóan 2020. október 22-én megtörténhet a folyamat lezárása.

Mindeközben jelentős haladást ért el a középső (Lehel tér - Nagyvárad tér) szakasz állomásaival a SWIETELSKY Építő Kft. is, melyről a napokban  fotóriporttal jelentkezünk, és egy előzetes képet közlünk is.

 

Dernovics Tamás/magyarepitok.hu
HelyiStrabagSwietelsky Vasúttechnika Kft.metrófelújításM3-as metró