2024.04.20, Szombat
Új művészeti központ és művészeti iskola épül Dunakeszin
illusztráció

Új művészeti központ és művészeti iskola épül Dunakeszin

magyarepitok.hu

2021.01.02. 07:45

A közel 5000 négyzetméteres Művészetek Házában az iskola mellett egy 750 fős koncertterem is létrejön.

Hirdetés

A TED-en megjelent a dunakeszi művészeti iskola és művészeti központ tervezési közbeszerzésének eredménye. A Dunakeszi Kulturális Központ (Művészetek Háza) teljes körű tervezését az Incorso Építész és Építő Műhely Kft. végzi el nettó 531 millió forintos szerződéses értéken.

A projektet előkészítő korábbi kormányzati döntés értelmében a Művészetek Háza egy alapfokú művészeti iskola mellett 750 férőhelyes színház- és koncertteremet, tánc- és kamarateremet is működtet majd a Duna menti városban.

A mostani közbeszerzés szerint az intézmény várható nettó alapterülete 4 800 négyzetméter, várható bekerülési értéke nettó 6,72 milliárd forint.


A központ 25 szaktantermet és egy kamaratermet is kap

A közbeszerzés tételesen meghatározza, hogy mi mindennek kell kiépülnie a művészeti iskola és művészeti központ feladatainak teljes körű ellátásához:

  • 1 színház és koncertterem (750 fő);
  • 1 kamaraterem (100 fő);
  • 25 szaktanterem (ütős, vonós, szolfézs, fa- és rézfúvós, billentyűs, balett terem, táncterem, grafikai és szövőműhely);
  • 1 kiállító terem funkciót is ellátó aula;
  • 1 könyvtár, tanári szobák, kiegészítő helyiségek (öltözők, lépcsőházak, ruhatárak, irodák, szertárak, raktárak, mosdóhelyiségek);
  • 1 büfé és 1 jegypénztár.


Egy gimnázium és egy uszoda is épül a városban

Az ajánlattevő feladata továbbá az engedélyezési tervdokumentáció vonatkozásában a korszerűségi tervfelülvizsgálat: tervek aktualizálása jogszabályi változások miatt, az engedély szükség szerinti meghosszabbítása, vagy módosítása, új építési engedély megszerzése. Emellett annak vizsgálata hogy, eddig még be nem szerzett további hatósági engedély szükséges-e a kiviteli tervek megvalósításához.

Dunakeszin egy másik jelentős oktatási beruházás is folyamatban van: márciusban írtuk meg, hogy kihirdették a városban új uszodával megépülő új gimnázium tervezőit. Az intézmények várható nettó alapterülete 24 ezer négyzetméter lesz.

DunakesziHelyiiskolaépítésoktatási beruházástervezés