2021.09.17, Péntek
Rangos díjban részesült a Market kivitelezésében épült fővárosi egészségügyi központ
Fotók: Market Zrt.

Rangos díjban részesült a Market kivitelezésében épült fővárosi egészségügyi központ

magyarepitok.hu, Market Zrt.

2021.03.14. 14:48

A HillSide Offices irodaházban található Wáberer Medical Center a rangos BigSEE Interior Design Award nemzetközi díj tulajdonosa lett.

Hirdetés

A HillSide irodaházban kialakított Wáberer egészségügyi központ lett az egyik nyertese a különleges építészeti és design megoldásokat értékelő BigSEE Interior Design Award nemzetközi díjnak 2020-ban – derült ki a 2019 márciusában átadott irodaház kivitelezője, a Market Építő Zrt. lapunknak eljuttatott közleményéből. A BigSEE a dél-európai régió 19 országában 7 különböző kategóriában díjazza a legjobb építészeti, belsőépítészeti és formatervezési megoldásokat.

A magánegészségügyi palettán viszonylag új szereplőnek számító Wáberer Medical Center a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg a több nagyvállalatnak is otthont adó HillSide Offices első emeletén, 2000 négyzetméteres területen. Az egészségügyi központ 2019 májusában nyitotta meg kapuit.

Az irodaházat a Market szellemiségével összhangban alakították ki, minden vonatkozásban megfelel a modernkori épületekkel szemben támasztott követelményeknek:

a funkcionalitás, a magas fokú építészeti design, az elegancia, a hatékonyság, az innováció, a környezettudatos technológiák (LEED Gold minősítés), az emberközpontú közösségi- és irodatér kialakítások eklatáns példáinak összessége. 

 

A természet és az épített környezet találkozása kulcsszerepet kapott a tervezésnél

A Wáberer klinikának helyet adó HillSide a főváros egyik frekventált részén a természeti-rekreációs és az épített-aktív környezet határán helyezkedik el Buda déli és középső részének találkozásánál. Ez a lokációból adódó kettősség lett a Minusplus Generáltervező Kft. építész- és belsőépítész csapatának is mottója a belső környezet tervezése során:

a páciensek komfortérzetét biztosítandó otthonos, barátságos, megnyugtató enteriőr találkozik az orvosi high-tech megvalósításokban bővelkedő letisztult, professzionális környezettel.

 

Eltérő színekkel kódolták a különböző funkciókat

A közlemény kiemeli, hogy a tervezésnél törekedtek éles határt képezni a különböző funkciók elhatárolására, ezeket színekkel és fényekkel is egyértelműsítették. A járóbetegek számára kialakított terek türkiz színűek, a több napos kezelésre érkező fekvőbetegek színe jellemzően a zöld, míg az orvosi rendelők és a műtők fehér színűek.

A klinika két végpontja a diagnosztikai- és műtőhelyiségek, ahol a high-tech megjelenés jegyében a fehér szín és a rozsdamentes acél dominál, és ahol a legmodernebb orvosi berendezésekkel, korszerű diagnosztikai gépparkkal és világítással kombinálva szinte űrperspektívát kölcsönöztek a helyiségeknek.

Az egészségügyi központ belső tereibe könnyen tisztítható antibakteriális padló került, amely a jelenlegi járványügyi helyzetben még inkább felértékelődik.

Külön említést érdemel az előtér, a központi ügyfélváró kialakítása, ahol Pedrali Buddy kreatív és ugyancsak türkiz, zöld és fehér színben domináló kényelmes darabjain várakozhatnak a klinikára érkező látogatók. A berendezés egy részét szállító Europa Design is BigSEE elismerésben részesült.

"A Market Építő Zrt. ezúton fejezi ki elismerését és gratulál a Minusplus építészcsapatának az építészeti és design szakma legjobb megoldásait elismerő BigSEE Interior Design Award nemzetközi díjhoz" - zárul a közlemény.

Galéria

Helyiépítőipari cégeknívódíjakMarket Építő Zrt.HillSide OfficesMinusplus Generáltervező Kft.