2024.04.19, Péntek
Hamarosan lehet úszni az egyedülálló kupolával épült gödöllői versenyuszodában
Főkép: Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Hamarosan lehet úszni az egyedülálló kupolával épült gödöllői versenyuszodában

MTI, magyarepitok.hu

2021.09.11. 08:00

A városi uszoda nemcsak az egyetem hallgatóinak, hanem a környék lakosságának a sportéletét is aktívan támogatja a jövőben.

Hirdetés

Már megvan a hatályos használatbavételi engedélye a Grabarics Kft. által kivitelezett Gödöllői Városi és Térségi uszodának, az átadás-átvételhez szükséges jogi és engedélyeztetési feladatok pedig két héten belül lezárulnak – közölte a tulajdonos Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem. Így minden adott, hogy megkezdődjön a terheléses próbaüzem.

Az uszoda 50 méteres versenymedencével, 25 méteres bemelegítő medencével, 10 méteres tanmedencével, regenerációs wellnessrészleggel, 3 szaunával, jakuzzival, bemelegítőteremmel és 600 férőhelyes nézőtérrel szolgálja ki a látogatók igényeit. Adottságaiból fakadóan nemzetközi versenyeket is rendezhetnek benne. 

Korábban már írtunk arról, hogy a Grabarics Kft. az országban egyedülálló kupolát épített az uszoda  kivitelezése során, amely a 20 méter hosszú versenymedence és az azt körülölelő lelátó fölé emelkedik.  A 24 méteres belmagasságú impozáns kupola az egyik legnagyobb rétegelt-ragasztott fatartós építménynek számít Magyarországon.

A városi uszoda nemcsak az egyetem hallgatóinak és munkatársainak, hanem a környék sportolóinak, lakosságának sportéletét is aktívan támogatja a jövőben. Sport- és szabadidős programok szervezése mellett tanuszodai feladatokat is ellát az általános iskolákkal együttműködve. 

A létesítmény központi költségvetési forrásból, a Nemzeti Sportközpontok beruházásában épült fel.

HelyiGödöllősportberuházásokuszodaépítésGrabarics Kft.