2021.12.08, Szerda
Virtuális valóság nyílt napokat rendeznek a Francia Intézetben
Illusztráció, pixabay.com

Virtuális valóság nyílt napokat rendeznek a Francia Intézetben

MTI

2021.11.17. 15:33

A nagyközönségnek szánt eseményen a digitális és immerzív világ iránt érdeklődők megismerkedhetnek a VR-szemüvegre vagy kiterjesztett valóságra készült tartalmakkal, ki is próbálhatják az új vizuális élményeket nyújtó alkotásokat, nézhetnek 360 fokban forgatott filmeket, vagy a valós világot fedezhetik fel eddig szokatlan szemüvegen keresztül.

Hirdetés

Csütörtökön és szombaton rendezi meg a Francia Intézet első XR Encounters - Virtuális valóság nyílt napjait - adta hírül közleményben az intézmény szerdán.


Az alkalmazások francia és angol nyelven lesznek elérhetők. A VR-szemüveggel nézhető művek között van az Accused #2 Walter Sisulu (Nicolas Champeaux, Gilles Porte), a Paris l'envers du décor: la Tour Eiffel (Raphael Beaugrand), a Claude Monet, L'obsession des Nymphéas (Nicolas Thépot) és a Battlescar (Nico Casavecchia, Martin Allais) című alkotás.

A Francia Intézet Környezetvédelmi Hónapjához kapcsolódó alkotások között megtalálható a Planet Infinite (Momoko Seto), a Gloomy Eyes (The Virtual Reserve) és a The Wild Immersion (The Virtual Reserve) című film. A kiterjesztett valóság tableten elnevezésű programban a Seven Grams (Karim Ben Khelifa) és a Quand la Petite Danseuse sort de sa boîte (Gordon) című mű található meg.

A Francia Intézetben csütörtökön 14 és 19 óra között, valamint szombaton 10 és 14 óra között várják az érdeklődőket, az eseményen a szájmaszk használata kötelezőt.

A program a Francia Intézet, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Fast Forward Program együttműködésével jött létre.

HelyiMOMEvirtuális világkiállításFrancia Intézet