2024.03.29, Péntek
Oktatási-képzési fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen
Illusztráció: unsplash.com

Oktatási-képzési fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

MTI

2022.02.12. 10:00

Uniós támogatással jelentős oktatási-képzési fejlesztési valósultak meg a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

Hirdetés

A felsőoktatási intézmény pénteki közleménye szerint egy EFOP-projekt keretében a 334 millió forintos támogatást többek között hátrányos helyzetű hallgatók felzárkóztató képzésére, diplomaszerzésüket támogató ösztöndíj létrehozására, tanulást segítő kurzusok, egészségnevelési programok és online karrierplatform létrehozására fordították.

Az egyetem e-learning, szakmai gyakorlati és könyvtári rendszereinek továbbfejlesztése mellett tananyag- és oktatásmódszertani fejlesztések is történtek.

Kiemelték: a 2017. június 1. és 2022. január 31. között megvalósított projekt általános célja a BGE és konzorciumi partnere, a Pannon Egyetem oktatási rendszerének továbbfejlesztése volt.

A projekt során megvalósult programoknak köszönhetően a két intézmény kevésbé fejlett régiókból származó oktatói és hallgatói a jövőben gyorsabban tudnak majd reagálni a munkaerő-piaci kihívásokra és a nemzetközi versenyre. További célként szerepelt az egyetemi oktatás teljesítményének fokozása és hozzáférhetőségének javítása.

A projekt 55 hónapja alatt több mint 2200 hallgató vett részt a felsőoktatásba való bekerülést és bennmaradást támogató programokban. A BGE kilenc gyakorlóhellyel kötött megállapodást, a hallgatók és a gazdasági szereplők közötti kapcsolatfelvételt, együttműködést segítő online rendszert (karrierplatformot) is létrehoztak. Az újonnan kialakított Diplomaszerzési esélynövelő ösztöndíj célja, hogy az egyetem növelje a diplomaszerzési esélyeket, csökkentve ezzel a lemorzsolódást. Szemeszterenként 38 hallgató kapott személyenként 120 ezer forint összegű támogatást - írták.

HelyiBudapesti Gazdasági Egyetem oktatásfelsőoktatásfejlesztés