2024.04.20, Szombat
A fővárosi agglomerációban épít új körforgalmat a Colas
Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A fővárosi agglomerációban épít új körforgalmat a Colas

magyarepitok.hu

2022.03.26. 08:24

A NIF beruházásában javítják nettó 644 millió forintos beruházással két település közlekedését.

Hirdetés

Érd és Tárnok határán épül négyágú körforgalom – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektjében európai uniós támogatással rajtolhat el a projekt, melyet a Colas Út Zrt. kivitelez.

A fejlesztés két 2x1 sávos út - a Zámori, más néven 8104-es jelzésű út, valamint a Vadlúd utca – kereszteződésében épül meg egy kevésbé biztonságos kereszteződés helyén nettó 644 millió forint értékben. A beruházás során az útépítés és forgalomtechnika mellett az útvíztelenítés (vagyis az árkok, csatorna szakaszok kialakítása) is a munka részét képezi.

 

 

A pályázati kiírás szerint több közművet is ki kell váltania a kivitelezőknek, így összesen közel fél kilométernyi vízvezetéket és több mint 700 méternyi adatkábelt is. A körforgalom és a területénnél található kiemelt gyalogátkelőhelyek közvilűgítását is fejlesztik, illetve füvesítés és növényültetés is a projekt része.

A munkálatok Lukács László, Tárnok polgármesterének közlése szerint legkésőbb 2023 tavaszáig tartanak, de akár már az idei év végéig is elkészülhetnek. A projektre a nyertes Colas Úton kívül pályázott még a HE-DO Kft., az STR Mély- és Magasépítő Kft., valamint a Vasútépítők Kft. is.

HelyiútépítésÉrdColaskörforgalomTárnok