2022.08.19, Péntek
Lovász Irén és Deva koncertje a Várkert Bazárban anyák napja alkalmából
Illusztráció: unsplash.com

Lovász Irén és Deva koncertje a Várkert Bazárban anyák napja alkalmából

MTI

2022.04.20. 09:32

Alma, fája címmel Lovász Irén és Deva közös koncertjét hallhatják az érdeklődők a Várkert Bazárban május 1-jén, az anyák napja alkalmából, valamint első alkalommal rendezik meg a helyszínen a WAMP designvásárt - közölte a Várkert Bazár az MTI-vel.

Hirdetés

Lovász Irén, Kossuth-díjas művész és a népszerű énekesnő, Deva különleges ünnepi műsorának alapmotívuma a népdalokban megjelenő édesanya. Két generáció tagjaként idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtőerőt. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albumára építkezve most a neves alkotótársakkal kiegészülve elevenedik meg az archaikus énekek és magyar népdalok ünnepi hangzása.

 

Kép: Várkert Bazár

 

Mint írják, Lovász Irén népdalénekes és néprajztudós Női Hang című albuma a népi kultúrában megénekelt női sorsokról, érzésekről szól. Az énekesnő művészi és tudományos érdeklődéssel kutatja a hagyományt, a nők szerepét a nagy életfordulók helyzeteiben.

Takács Dorina, azaz Deva Csillag című első nagylemeze idén jelent meg. A 21 éves előadó dalait maga szerzi, valamint a lemezborítóit is ő készíti.

Nemrég a Petőfi Rádió legjobb női előadó díját nyerte el, és Music Moves Europe díjban részesült, amely az Európai Unió neves kortárs könnyűzenei kitüntetése. Egykori példaképével együtt énekelhet az Alma, fája címet viselő koncerten.

Az összegzés emlékeztet, hogy a koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP designvásárt. A mai magyar divat és design törekvéseit támogató művészeti vásár célja 2006- os alapításától kezdve, hogy a közízlés formálójaként támogassa a magyar termékek megjelenését és imidzsét, a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye.

Idén tavasszal és nyáron a designvásár az anyák napi rendezvény mellett további két alkalommal színesíti majd a Várkert Bazár programjait - áll a közleményben.

Jegyek az alábbi linken elérhetőek: https://bit.ly/Alma_fája_Lovász_Irén_és_Дeva

HelyiVárkert Bazárkoncertanyák napjaprogramoknépdalok