2022.07.03, Vasárnap
Ismét lesz Botra fel! séta az egészségért
Illusztráció/pixabay.com

Ismét lesz Botra fel! séta az egészségért

MTI

2022.05.28. 09:00

Ebben az évben is megrendezik az országos Botra fel! kampányt, amellyel az egészségmegőrzés és a sport szervezetre gyakorolt jótékony hatására kívánják felhívni a figyelmet.

Hirdetés

Szombaton huszonnégy városban csatlakozhatnak az érdeklődők az országos eseményhez, amelyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság közösen szervez.

 A kampány a sport jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. Az érdeklődők egy közös nordic walking sétát tesznek, a vércukor- és a vérnyomásértékeket a program előtt és után is megmérik, így mindenki megtapasztalhatja, hogy "a mozgás maga az egészség".

A kezdeményezés fő célja felhívni a figyelmet az egészséget fenyegető, gyakran diagnosztizálatlan népbetegségekre - mint például a diabétesz és a magas vérnyomás -, illetve arra, milyen fontos szerepet játszik a hatékony terápiában a rendszeres testmozgás.

 A rendezvényhez az ország 24 városában, többek között a Budapesten, Gödöllőn, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szegeden, Tatabányán, Gödöllőn vagy Szombathelyen lehet csatlakozni. A városok listája megtekinthető a rendezvény honlapján, a https://ceosz.hu/ceosz/botra-fel oldalon.

HelyiegészségSzékesfehérvárnordic walking