2024.04.20, Szombat
Budapest környékén kezdett logisztikai fejlesztésbe Európa legnagyobb intézményi tőkeberuházója
Látványterv: Panattoni

Budapest környékén kezdett logisztikai fejlesztésbe Európa legnagyobb intézményi tőkeberuházója

panattonieurope.com

2022.07.20. 10:17

A Market Építő Zrt. összesen négy, 3350-5550 négyzetméteres logisztikai létesítményt alakít ki.

Hirdetés

A Panattoni, Európa legnagyobb intézményi tőkeberuházója és az ipari és logisztikai ingatlanszektor fejlesztője megkezdte Magyarországon az első kockázati logisztikai fejlesztés - egy 17.300 négyzetméteres, „last-mile” logisztikai raktár - építését Törökbálinton.

A Panattoni Park Budapest City West elindítása a cég 2021. végi magyarországi piaci debütálását követi, két, összesen 100.000 négyzetméteres telek megvásárlásával a főváros közelében. A cég a projekt generálkivitelezőjének a Market Építő Zrt.-t választotta – adta hírül a Panattoni.

Látványterv: Panattoni

Azokra fókuszálnak, akik kisebb méretű, minőségi területet keresnek Budapesthez közel

A Panattoni Park Budapest City West projekt

összesen négy, 3350-5550 négyzetméteres modern logisztikai létesítményből áll, amelyekhez 20 rámpakiegyenlítő, 55 parkolóhely és 5 elektromos jármű töltőpont is tartozik.

A Panattoni 2025-től a nulla szén-dioxid-kibocsátást célozza meg, amelyhez a projektet BREEAM „Very Good” fenntarthatósági tanúsítvány alapján minősítteti.

Kemenes László, a Panattoni Magyarország vezetője elmondta: „A magyar piacra azért léptünk be, mert hatalmas lehetőséget látunk a modern, fenntartható elosztóközpontok iránti növekvő kereslet kielégítésére. A helyi logisztikai ingatlanpiac jóval kevésbé fejlett, mint a környező országokban, és a „last-mile” szegmens Budapesten és környékén különösen rosszul lefedett. Ezzel a fejlesztéssel azokra a felhasználókra fókuszálunk, akik kisebb méretű, minőségi területet keresnek Budapesthez nagyon közel.”

A Panattoni Park Budapest City West környezettudatos jellemzői, elhelyezkedése és közlekedési kapcsolatai vonzzák az olyan városi logisztikai szolgáltatókat, akik Közép-Európa ezen részének vonzáskörzetére összpontosítanak.

A Park 2023 első negyedévétől kínál bérleti lehetőségeket

A Panattoni Park Budapest City West a város egyik legnépszerűbb logisztikai és kiskereskedelmi lokációjában található, amely az M0-ás körgyűrűn keresztül kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik az ország többi részével, valamint az M1/M7-es autópályák által Béccsel és Zágrábbal. A telek tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető autóbusszal és vonattal, a környező kiskereskedelmi egységek pedig széleskörű szolgáltatásokat nyújtanak.

A Park 2023 első negyedévétől kínál bérleti lehetőségeket, akár 1000 négyzetmétertől. További fenntarthatósági jellemzők közé tartozik

  • a megnövelt fal- és tetőszigetelés,
  • a víz-újrahasznosító rendszer
  • és a LED-világítás.

A magyarországi elosztóközpontok piaca még mindig fejletlen, az átlagos logisztikai raktárterület mindössze 250 négyzetméter 1000 lakosra vetítve, szemben a csehországi 900 és a lengyelországi 550 négyzetméterrel, illetve a németországi 920 négyzetméterrel 1000 lakosonként.

Galéria

HelyiTörökbálintMarket Építő Zrt.logisztikai központraktár