2022.12.09, Péntek
Kutatók éjszakája - Több mint 250 programmal készül az ELTE
Kép: elte.hu

Kutatók éjszakája - Több mint 250 programmal készül az ELTE

MTI

2022.09.27. 12:00

A mesterséges intelligenciáról, a klímaszorongásról és a magyar kriminalisztika érdekességeiről is lesz szó az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) által szervezett több mint 250 programon, amelyeket szeptember 30. és október 1-je között tartanak, a Kutatók Éjszakája sorozathoz kapcsolódva.

Hirdetés

Az országos rendezvény célja, hogy népszerűsítse a tudományos kutatások világát, és bemutassa azok hatását az emberiségre - emlékeztet az egyetem közleménye.

Az Állam- és Jogtudományi Karon rendezett előadásokon szó lesz többek közt arról, hogy ki felel az önvezető autó által okozott károkért, de a magyar kriminalisztikatörténet érdekességeiből is szemezgetnek az oktatók.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar esélyegyenlőségi szerepjátékkal készül, a Bölcsészettudományi Karon pedig régészeti játszótér vagy művészettörténeti szabadulószoba is várja az érdeklődőket

Az informatikai karon a térképész szabadulószobát lehet kipróbálni és saját földgömböt lehet készíteni, a Tanító- és Óvóképző Karon pedig közös zenélésre várják a családokat.

A Természettudományi Kar oktatói tanácsokat adnak a fűtési szezonra, valamint elmagyarázzák, hogy miért kék az ég, de lesz evolúciós kerekasztal és kézbe lehet venni különleges ősmaradványokat is.

A Társadalomtudományi Karon sociopoly társasjátékkal és kocsmakvízzel készülnek, a Savaria Egyetemi Központban pedig szó lesz a Velencei Biennáléról, és az is kiderül, hogy tényleg igazságos volt-e Mátyás király.

A Pedagógiai és Pszichológiai Karon többek közt a klímaszorongás érintetjeiről, a home office hatásairól, valamint a tudatos és biztonságos internethasználatról tartanak előadásokat.

HelyiELTEKutatók Éjszakája