2023.03.26, Vasárnap
Multifunkciós oktatási és közösségi központot hoznak létre a Budapesti Corvinus Egyetem új kampuszán
Látványtervek: Budapesti Corvinus Egyetem/Facebook, Market

Multifunkciós oktatási és közösségi központot hoznak létre a Budapesti Corvinus Egyetem új kampuszán

MTI

2022.12.11. 15:59

A Market Építő Zrt. tervezésével és kivitelezésével létrejövő kampuszon egyszerre 600-700 hallgató tud majd dolgozni.

Hirdetés

A tervek szerint jövő ősztől vehetik birtokba a corvinusos hallgatók és oktatók az egyetem Ménesi úti új kampuszát − jelentette be Barta Márton, a Budapesti Corvinus Egyetem stratégiai vezetője 2022.12.09-én.

Az intézményben nagyszabású digitális, infrastrukturális és oktatási fejlesztés zajlik, amelynek keretében új kollégium nyitja meg kapuit és modernizálják a Neptun tanulmányi rendszert is.

Barta Márton kifejtette, a 2021 őszén megkezdett építkezés összköltsége várhatóan nettó 16 milliárd forint körül alakul, amiből 12 milliárd forint állami támogatás, további bruttó 650 millió forint pedig uniós forrás, a fennmaradó összeget a fejlesztést irányító Maecenas Univesitatis Corvini Alapítvány finanszírozza. Ahogy korábban beszámoltunk róla a tervezést és a kivitelezést a Market Építő Zrt. végzi el.

Látványtervek: Budapesti Corvinus Egyetem/Facebook, Market

Az intézmény a fenntarthatósági kritériumoknak is megfelel

„A Corvinus folyamatosan törekszik arra, hogy megőrizze vezető szerepét a magyar felsőoktatásban, ennek érdekében átfogó digitális, infrastrukturális és oktatási modernizációba fogott” − mondta Barta Márton a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták az egyetem Ménesi úti új kampuszának látványterveit.

Az egyetem stratégiai vezetője hangsúlyozta, egyszerre 600-700 hallgató tud majd dolgozni a kampuszon, amelynek minden oktatási és közösségi tere a kreatív kooperációt fogja szolgálni.

 

„Multifunkciós oktatási, innovációs és közösségi központot szeretnénk létrehozni, amelyben az oktatási épületek mellett számos sport- és közösségi tér, valamint egy 11 ezer négyzetméteres park és egy 180 férőhelyes kollégium is helyet kap” − ismertette a részleteket Barta Márton, hozzátéve: büszkék arra, hogy a következő tanévtől birtokba vehető Ménesi úti intézmény a legújabb energiahatékonysági és fenntarthatósági kritériumoknak is megfelel.

„Célunk, hogy a Corvinus Közép-Európa legjobb gazdasági és társadalomtudományi egyeteme legyen” − húzta alá Barta Márton.

A sajtótájékoztatón beszámoltak az egyetemen folyamatban lévő digitális fejlesztésekről is, amelyek egy részét az unió helyreállítási alapjából erre a célra elnyert, mintegy másfél milliárd forintos támogatási keretből valósítanak meg. A részletekről Major Péter, a Corvinus Hallgatói Szolgáltatások egységének vezetője elmondta, szeretnék Magyarországon elsőként bevezetni az online beiratkozást.

Galéria

HelyifelsőoktatásMarket Építő Zrt.oktatási beruházásCorvinus Egyetemcampuszfejlesztés