2024.03.28, Csütörtök
A főváros déli kapujában terjeszkedik tovább a HelloParks újabb logisztikai központtal
Illusztrációk: HelloParks

A főváros déli kapujában terjeszkedik tovább a HelloParks újabb logisztikai központtal

magyarepitok.hu

2023.03.08. 10:42

Alsónémediben a budapesti agglomeráció negyedik HelloParks márkájú logisztikai komplexumát építik fel, még keresik a kivitelezőt.

Hirdetés

Tovább bővül a mintegy két éve alapított HelloParks, amely Alsónémediben indítja meg legújabb ipari ingatlanberuházását – derül ki a cég közleményéből.

A vállalat egy 60 000 négyzetméteres csarnok építését kezdi meg hamarosan az M5-ös autópálya melletti településen, a fenntarthatósági követelményeket prioritásként kezelve. A beruházás helyszíne az M0 és M5 autópályák találkozásához és a BILK konténer terminálhoz közel, egy 135 000 négyzetméteres terület. Lapunk kérdésére közölték, hogy még nem választottak kivitelezőt a projekthez.

 

 

Fót, Maglód, Páty és most Alsónémedi

A Fóton, Maglódon (itt a Market Építő Zrt. többszörösen érintett a kivitelezésben, munkájával már adtak is át létesítményt) és Pátyon jelenleg is három modern üzleti park kivitelezésén dolgozó társaság az alsónémedi projekttel már a negyedik kulcsfontosságú közlekedési csomópont közelében lesz jelen Budapest körül. A beruházás eredményeként a HelloParks már több mint 1 millió négyzetméternyi raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik.

A Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő most bejelentett alsónémedi projektje várhatóan 2024 második negyedévében készül el. A Big Box típusú épület 60 000 négyzetméteres területével a vállalat eddigi legnagyobb projektje lesz.

 

 

Okoscsarnok épül

A csarnok okosépületként készül el, saját épületfelügyeleti rendszerrel szerelik fel, a bérlők kö9zvetlenül felüógyelhetik majd a vállalat saját fejlesztésű mobilalkalmazása segítségével az energiafelhasználást és a közüzemi fogyasztást, valamint módosíthatják a fűtési, szellőztetési és világítási beállításokat a bérbe vett területeken.

„Környezetbarát, energiahatékony és okos ipari épületeinkre jelentős a kereslet, ennek is köszönhető, hogy Fót, Maglód és Páty után már Budapest déli alpiacán is fejlesztésbe kezdünk, így már a főváros körül minden fontos lokációban jelen vagyunk. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy kielégítsük a piaci igényeket, ezért jelenleg is gyors ütemben zajlanak az ipari ingatlankivitelezések minden helyszínünkön” – mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

 

 

HelyiFótPátyAlsónémediMaglódMarket Építő Zrt.M5-öslogisztikai központM0-ásHelloParks