2024.04.25, Csütörtök
Leleplezték a főváros egyik szimbolikus épületének megújult homlokzatát
Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Leleplezték a főváros egyik szimbolikus épületének megújult homlokzatát

mti, magyarepitok.hu

2023.06.09. 10:50

A 2022 végére megújult Blaha Lujza térhez méltó épületet kap vissza Budapest külön projektben, magánberuházásban.

Hirdetés

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló június 6-án délután ünnepélyes keretek között került le az épületről. Az épület leglátványosabb eleme a Belvárosi Építő Kft. munkájával kapta vissza régi fényét.

Az 1926-ban átadott áruház régi-új homlokzatának bemutatása után a tulajdonos és üzemeltető Corvin Áruház Kft. egyik tulajdonosa, Balogh Viktor újságíróknak elmondta: az épület felújítása összesen mintegy 8 milliárd forintba kerül, amit saját forrásból, illetve a Raiffeisen Bank finanszírozásával valósítanak meg. A homlokzat helyreállítására körülbelül 1 milliárd forintot fordítottak.

 

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

 

16 ezer négyzetméteres épület a Nagykörút mellett

Az épületben a közösségi terek mellett üzletek és irodák lesznek, az üzletek nagyobb része már bérbe van adva, az irodák többségéről még folynak a tárgyalások. A 16 ezer négyzetméternyi terület nagyjából fele lesz üzlet, a másik fele iroda.

 

 

A homlokzat ünnepélyes felfedése előtt Pikó András, a főváros VIII. kerületének polgármestere megköszönte a Corvin Palace tulajdonosainak és csapatának az értékmentő és értékteremtő munkát. Kiemelte, hogy az áruház jól illeszkedik majd a megújult Somogyi Béla utcához, a Blaha Lujza térhez (ezeket a munkákat a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. végezte el, a teret 2022 decemberében adták át), illetve a Palotanegyedhez, segít otthonossá tenni a várost.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere többek között elmondta: a Blaha Lujza tér ellen "történelmi bűnöket" követtek el korábban, ezek közé sorolta az egykor itt álló Nemzeti Színház lebontását is.

 

 

Galéria

Helyiépítőipari cégekStrabagműemlékfelújításJózsefvárosirodaBelvárosi Építő Kft.Blaha Lujza térVIII. kerület