2024.04.28, Vasárnap
Már a szerkezetépítésnél tart a Hungaroring ikonikus bejáratának kivitelezése
facebook.com/westhungariabau

Már a szerkezetépítésnél tart a Hungaroring ikonikus bejáratának kivitelezése

magyarepitok.hu; facebook.com/westhungariabau

2023.12.03. 07:46

Kávézót, üzletet és irodákat alakítanak ki az új fogadóépületben, melynek hűtés-fűtését hőszivattyús rendszerrel biztosítják majd.

Hirdetés

A Hungaroring Sport Zrt. megbízásából a Fejér B.Á.L. Zrt. és a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. közös konzorciumban dolgozik a Hungaroringen egy olyan új, ikonikus bejárati épület kivitelezésén, melyben kávézó, shop, porta, műveleti operatív központ és irodaépület is helyet kap. A munkálatokat tavasszal kezdték, de nehezítő körülmény volt, hogy a 2023-as Magyar Nagydíj miatt júliusban fel kellett függeszteni a kivitelezést – olvasható a WHB Group közösségi oldalán.

Mostanra már befejeződtek a bontások, sőt, a cölöpalapozási munkálatokat is elvégezték, így elkezdődhetett a szerkezetépítés. Jelenleg a 2. emeleti falak zsaluzása, vasszerelése történik, valamint zajlanak a két épületet összekötő látszóbeton födém előkészületei. Már folyamatban vannak a gépészeti és elektromos alapszerelések, illetve a külső elektromos nyomvonalak és a szennyvízhálózat kialakítása is.

A kozbeszerzes.hu-n fellelhető hirdetmény szerint a 116 m2-es nettó alapterületű fogyasztótérrel kialakított kávézó-shop helyiségben 24 ülőhely biztosított. Az üzlettér mellett az előírások szerinti személyzeti öltöző, mosdó, wc, raktár biztosított a tervezett 3-4 fő dolgozói létszámhoz. A vendégtér a női-férfi vizesblokk mellett mozgássérült vizesblokkot is tartalmaz.

 

 

A legkisebb energiafelhasználás érdekében az épület hűtés-fűtését megújuló energiaforrást használó levegő-levegő hőszivattyúval biztosítják. Az irodaház feletti lapostetőn extenzív zöldtető, illetve járható terasztető készül.

A kávézó fogyasztóterében műgyanta, a vizes helyiségekben és a földszinti közlekedőn kerámia, a tárgyalókban és az irodák többségében moduláris padlószőnyeg burkolat, az emeleti közlekedőben, felsővezetői irodában és a MOK területén vinyl burkolatot helyeznek el.

A földszint plusz három emeletes új fogadóépületben irodák, dolgozói konyha, mosdók, a legfelső szinten pedig gépészeti terek kapnak helyet.

HelyiMogyoródHungaroringWest Hungária Bau Kft.Fejér-B.Á.L. Zrt.