2024.04.27, Szombat
BKK: karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű a jövő hét elején
Kép: bkk.hu

BKK: karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű a jövő hét elején

MTI

2024.03.16. 10:00

Tavaszi karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű március 18-20. között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

Hirdetés

A közlemény szerint a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és 221-es, a Királyhágó tér térségéből a 210-es és 212-es buszcsaláddal, míg a vonal felső szakaszán, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni.

A fogaskerekű Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyeinek kiszolgálására 60A jelzéssel a Szent János Kórház és a Pethényi út, valamint 128B jelzéssel a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között kiegészítő pótlóbusz közlekedik körjárati jelleggel - írták.

A pótlóbuszok "igényvezérelten (telebusz jelleggel) közlekednek", azaz csak akkor indulnak el, ha arra az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a BKK Telebusz online igénybejelentő felületén, a BudapestGO applikációban, vagy a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon - az automata menüben a 3-as gombot választva - lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

Ha a regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet a járművön utazni. A pótlóbuszon első ajtós felszállási rend van érvényben, azaz a járművezető ellenőrzi az utazási jogosultságok meglétét - hívták fel a figyelmet.

HelyiBKKfogaskerekű