2023.01.28, Szombat

Teljesítményünket is felmérhetjük az új, magyar fejlesztésű sportkiállításon

MTI

2017.01.17. 15:47

A legmodernebb technikákat alkalmazó berendezésekkel, játékos képességtesztekkel, színházi produkcióval vár a The Champion - A Bajnok című interaktív sportkiállítás április közepéig a Millenáris park D épületében.

Hirdetés

Budapesten mutatkozik be először és innen indul világkörüli útjára a magyar fejlesztésű egyedi kiállítás, amely a szórakozás mellett képességfelméréssel, sporttörténeti érdekességekkel, különleges látványvilággal és az 1956-os melbournei olimpiát megidéző OlimpIKONOK című előadással várja a közönséget - hangzott el a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón.

A bemutató különlegességét az a rendszer adja, amely felméri a résztvevők képességeit, ez segítheti a szülőket például gyermekük sportágválasztásában is. Minden látogató egy speciális karkötőt kap, amely rögzíti a teljesítményét, így a rendszer végigköveti az útját a kiállításban, így nyújt mindenkinek egyedi élményt, a végén pedig egyedi értékelést. A több mint 50 állomáson egyebek mellett ideg-izom kapcsolatot vizsgáló tesztek, reakcióidő-vizsgálatok, szem-kéz koordinációt vizsgáló feladatok is vannak, de a gyorsaság és a megfigyelőképesség is tesztelhető

kép: MTI

A virtuális valóságot megjelenítő szemüvegek segítségével bárki csatlakozhat az idei EB-n részt vevő magyar csapathoz, emellett több mint 15 óriáskivetítőn nyújtanak különleges vizuális élményt Chris Bryan világhírű ausztrál operatőrnek a szervezők felkérésére készített felvételei. A sport tudástár segítségével bárki megtudhatja, hogyan alakult ki a kosárlabda, melyik sportolónak a legjobb reflexe, melyik a legösszetettebb sportág, de azt is, hogy mit esznek a világ legjobbjai.

A szervezők egy rövid színházi produkcióval is készültek, amelyben az 1956-os melbournei olimpiát elevenítik fel. Deres Péter író OlimpIKONOK című alkotását Sütő András és Vincze Márton adják elő naponta négy alkalommal. A darabot Böhm György rendezte.

Hívogatókiállítássport