2024.04.23, Kedd

Immár ötezer négyzetméteren nyitott újra a Csodák Palotája

MTI

2017.09.30. 14:32

Szombattól űrbázis, 9D-s moziterem és több mint 250 játék várja az egész családot Óbudán.

Hirdetés

Budapesten belül új helyszínen, a Bécsi úti Új Udvar bevásárlóközpontban nyílt meg és várja szombattól a látogatókat a Csodák Palotája (Csopa). Az új, 5000 négyzetméteres, két szintes helyszínen több mint 250 eszköz és játék mutatja be közérthető és szórakoztató formában a természettudományok csodálatos jelenségeit.

Az Öveges-teremben látványos tudományos előadások várják a látogatókat, de kialakítottak négy tematikus szabadulószobát, különleges 5D-s, 9D-s és körmozis élményvetítésekre alkalmas termet, de lehet kalandozni a Tudósok Csarnokában és az Űrbázison is, a számos izgalmas program és interaktív, az egész család számára legalább félnapos kalandozást nyújtó tudományos programok mellett.

fotó: MTI

A Campona bevásárlóközpontban található Csodák Palotája bezárása után a tavaly Óbudán nyílt Csopa Playbar alatti területre költöztek be. Mizda Katalin, az intézmény vezetője felidézte, a Csopa Playbar célja az volt, hogy a kamasz és a fiatal felnőtt korosztályhoz szóljon és egy olyan helyet teremtsen, ahol kényelmesen, kellemesen és inspiráló közegben tölthetik el szabadidejüket. „Idén a két helyszín összeköltözésével megteremtettünk egy világszínvonalú, több tudományágat felölelő, minden korosztálynak jó programot nyújtó tudományos szórakoztatóközpontot" - mondta.

 

21 éve az élményalapú oktatás szolgálatában

Mizda Katalin az újranyitás alkalmából tartott bemutatón felidézte, hogy az interaktív központot 21 évvel ezelőtt fizikusok alapították, azonban a Csopa vezetése fontosnak tartotta, hogy a fizika mellett a többi tudományterület felé is nyissanak, ezért az élményalapú oktatás és a játszva megismerés felől kezdték építeni, fejleszteni a Csodák Palotáját.

„Minél több időt tölt egy gyerek a környezete megismerésével, annál sikeresebb lesz felnőtt korában a gondolkodásban és a tanulásban egyaránt" - emelte ki. Hozzátette: a tudásvágyból táplálkozó kíváncsiság fontos ahhoz, hogy felnőttkorban is képes legyen az ember új készségeket elsajátítására, kreatív váltásokra.

HívogatókiállításprogramokÓbuda-Békásmegyer