2024.04.26, Péntek

Negyvenéves koncertjével debütál a Sportarénában a Beatrice

mti

2018.03.12. 12:13

Ráadásul egy a régi rendszer által megcsonkított lemez is megjelenik hamarosan: Shakespeare Hamletjének újragondolt változatát színházban is előadják majd.

Hirdetés

Négy évtizedes életművét ünnepli április 7-én a Papp László Budapest Sportarénában Nagy Feró és a Beatrice. Az 1969-ben létrejött banda arculata 1978-ban alakult ki, akkor lett Nagy Feró "a nemzet csótánya". Az akkori felállásból Miklóska Lajos (basszusgitár), Gidófalvy Attila (billentyűs hangszerek) és Donászy Tibor (dob, ütőhangszerek) is fellép a múltiidézésen. Nem lehet ott köztük a 2015-ben elhunyt Lugosi László gitáros.

A Beatrice még sohasem játszott a Sportarénában, a hely elődjében, a Budapest Sportcsarnokban is csak egyszer, 1991-ben.


Ma is aktívak, bár ez a médiát nem érdekli

„A mai Beatrice szellemiségében ugyanaz, mint a hetvenes-nyolcvanas években,

de borzasztó lenne, ha leragadnánk a múltnál, és most öreg partizánként hirdetnénk az igazságot arról, hogy régen milyen nehéz volt”

– mondta az MTI-nek a frontember Nagy Feró. „A mai fiatalokat ez nem igazán érdekli.”

Hozzátette, folyamatosan dolgoznak, időről-időre születnek új dalok, a zenekar rendkívül nyitott mindenféle zenei műfajra. „Más kérdés, hogy amit az elmúlt tíz-tizenöt évben csináltunk, arra a média nem volt kíváncsi" - fogalmazott a frontember.


A kelet-európai rocknépzenével a színházba is eljutnak

A zenekar idén első 40 év - Live! címmel koncertlemezt jelentetett meg, ezen régebbi és újabb Beatrice-számok egyaránt szerepelnek. A Beatrice legutóbb 2011-ben adott ki új dalokat Vidámság és rock & roll címmel, a folytatás idén őszre várható.

Szintén CD-megjelenés előtt áll Nagy Feró 1986-ban bakeliten kiadott szólólemeze, a Hamlet, illetve az anyag új felvétele. "Ez Shakespeare Hamletjének általam gondolt változata, amelyet a tervek szerint színházban is előadunk. Kelet-európai rock-népzene van benne, amelynek annak idején csak egy rövid, csonka verziója jelenhetett meg" - mondta Nagy Feró az MTI-nek.

 

HívogatókoncertrockzeneBeatriceNagy Feró