2024.04.19, Péntek

Országszerte a közösségépítés kerül a fókuszba a jövő héten

MTI, kozossegekhete.hu

2018.05.04. 15:45

Összesen közel nyolcszáz programot szerveznek a szentendrei skanzen támogatásával, melyek a közösségi szerepvállalás örömét mutatják meg mindenkinek.

Hirdetés

Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete, melynek keretében országszerte 376 településen mintegy nyolcszáz programmal várják az érdeklődőket - mondta el Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese az M1 pénteki műsorában. Csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében például 80 programmal készülnek a szervezők.

Az igazgatóhelyettes, aki egyben a programsorozat megálmodója is, ismertette: céljuk, hogy megmutassák a közösségekben rejlő erőt, emellett a kezdeményezés fontos aspektusa a közösségek fejlesztése kutatásokkal és képzésekkel. A szervezők számos olyan programmal készültek, amelyek valamilyen közösségi akciót, egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenységet valósítanak meg. Falucsinosítás, közösségi faültetés, közösségi terek megszépítése, kalákában végzett munkák, véradás, adománygyűjtési akció mind-mind az aktív közösségi szerepvállalás örömére, hasznosságára hívja fel a figyelmet.

Az Európai Unió által támogatott programsorozatot második alkalommal szervezi meg a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).

A programokról bővebben a Közösségek Hete honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hívogatóprogramokközösségépítés