2024.03.29, Péntek

Szombaton a budapesti belvárosban fesztiváloznak a kutyabarátok

MTI

2018.05.07. 22:25

Tanácsadás, bemutatók, ügyességi játékok és kvíz is lesz a lipótvárosi rendezvényen, ahová a leendő gazdikat is várják.

Hirdetés

A felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Vigyél Haza Alapítvány és Lipótváros önkormányzata szombaton, az Olimpia Park sétányán megszervezett Belvárosi Kutyafesztiválon.

Az alapítvány és az V. kerület a gazdátlan állatok örökbefogadására is biztat a családi napon, ahol a kutya-gazda fotózás mellett kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kisállat-fizioterápiás bemutatók, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok és kvízjátékok is várják az érdeklődőket.

Az első 100 jelentkező gazda kutyája nevével és a saját adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba. Az eb nélkül érkezők délelőtt az alapítvány önkénteseinek segítségével kipróbálhatják a kutyasétáltatást, de bemutatkozik az első kutyabarát bank- és benzinkúthálózat is.

A rendezvénnyel párhuzamosan, a kerület önkormányzata szervezésében Belvárosi Családi Pikniket is tartanak, amelynek keretében gyerekprogramokkal, zenés és kézműves foglalkozásokkal, valamint játszótéri és sportprogramokkal várják az érdeklődőket.

HívogatókutyaállattartásLipótváros