2024.07.20, Szombat

Ingyen nézhetik meg az állatkert rózsáit a Rózsák

MTI

2018.06.07. 15:55

Virágkötészeti bemutatóval és rózsakompozíciókkal vár a fővárosi állatkert három napon át, ugyanakkor a kölyökállatok rajongóinak is érdemes mostanában a városligeti létesítménybe látogatniuk.

Péntektől vasárnapig rózsás programokkal várja a közönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert:

  • bemutatják az állatkert kertészetének rózsafajtáit,
  • megismerhetjük Magyarország vezető kertészeteinek rózsa kompozícióit,
  • tematikus ismertetőket tart a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ,
  • és virágkötészeti bemutató is lesz.

A Rózsa család- vagy keresztnevűek ezen a három napon díjmentesen kereshetik fel az állatkertet. Lesznek a Rózsaünnephez kapcsolódó rendkívüli állatos programok is, amelyeken a közönség a rózsás gödényeket, a rózsakakadukat, illetve a rózsás flamingókat ismerheti meg közelebbről.

A változatos programkínálatot pénteken népművészeti bemutató és utcaszínház, szombaton és vasárnap pedig napi két-két bábelőadás teszi teljessé, sőt vasárnap délben a Főkapu térnél egy nosztalgikus koncertre is sor kerül a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület jóvoltából.

 

Számos fajnál nemrégiben születtek kölykök

Felkereshetik az érdeklődők a nemrégiben született kölyökállatokat az elefántháznál, a gorilláknál, a gyűrűsfarkú makiknál és a zebráknál, de vannak kölykök a kenguruknál és az indiai antilopoknál is.

Érdemes meglátogatni Bongót, a gorillakölyök idősebbik, 2010-ben született testvérét, ő ugyanis nemsokára elhagyja az állatkertet, felnőtt korba lépő állatként egy másik állatkertbe utazik. Emellett nemrégiben elkezdődött a Lepkekert idei szezonja is: a Pálmaház szomszédságában található bemutatóhelyen több száz trópusi lepke között sétálhat a közönség.

Mindezeken túl május közepe óta nyitva áll a látogatók előtt a Holnemvolt Vár, az állatkert új játszóparkja is.

Hívogatóállatkert