2024.04.20, Szombat

Százféle túrára hív az első Természetjáró Fesztivál

MTI

2018.08.29. 16:31

A kezdőktől a gyakorlottakig, mindenki számára kínálnak teljesíthető túrákat; a verőcei központi helyszínen pedig a túrákon túl is számtalan program lesz.

Hirdetés

A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét. A Természetjáró Fesztivál szeptember 7. és 9. között kerül megrendezésre – derült ki az MTI híréből.

Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Királyrét és Katalinpuszta térségében a három nap alatt mintegy 100 túra közül választhatnak a fesztiválra érkezők. A szervezők a gyakorlott túrázóktól a gyerekekkel kirándulni vágyókig mindenki számára kínálnak érdekes és teljesíthető túrákat. Lesznek családi távok, különböző kerékpáros és gyalogos túrák, vízi és kerékpáros, gyalogos és kisvasutas, valamint tematikus túrák is.

A programban szerepel teljesítménytúra, ökoturisztikai szakvezetés, gyógynövénytúra, nordic walking túra, közösségi futás és szemétszedő kocogás (plogging) is.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák lesznek, a verőcei Csattogó-völgyben, a fesztivál központi helyszínén pedig napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat.

 

Természetvédelmi egyesületek is képviseltetik magukat

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, de kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

Bővebb információ az esemény honlapján olvasható.

HívogatóBörzsönyfesztiváltúraVerőcetermészetjárás