2024.04.18, Csütörtök
A hétvégén tartják Vecsésen a káposztafesztivált
ytimg.com

A hétvégén tartják Vecsésen a káposztafesztivált

mti

2019.09.20. 17:36

A hétvégén tartják a tizenkilencedik Vecsési Káposztafesztet, amelyen minden a messze földön híres káposztáról fog szólni.

Hirdetés

A szervezők közlése szerint az eseményen az érdeklődők megtekinthetik az ország legnagyobb káposztáját, részt vehetnek káposztaemelő-versenyen, kipróbálhatják a káposztagyalulást és a töltött almapaprika készítését, ellátogathatnak egy családi savanyítóüzembe, szavazhatnak a savanyúságversenyre benevezett ínyencségekre, és ehetnek-vihetnek azokból a káposztás ételekből, amelyek helyben készülnek.

A rendezvényen minden látogató megkóstolhatja a HÍR-es, azaz a Hagyományok Ízek Régiók védjeggyel ellátott savanyított káposztát.

A fesztiválon koncertet ad többek között a Heimattöne Kapelle, a Musikverein Wetschesch, a Szomorer Jung és a Blechkraft. A művészeti csoportok műsorai mellett fellép majd a Kaláka Együttes, Korda György és Balázs Klári, valamint az Animal Cannibals is. Vasárnap Döbrentey Ildikó, Gryllus Vilmos és Levente Péter várja a gyermekeket, majd este a Magna Cum Laude zenekar koncertezik.

Mint írják, a Káposztafeszt egyik fő eseménye a vasárnapi szentmise és a terményáldás, valamint a Szent Kereszt templomtól induló látványos felvonulás, továbbá a főzőverseny az Epresben.

A fesztivál egyik fontos küldetése a Vecsésen élő német nemzetiség hagyományainak bemutatása. Idén az ősök táncait őrző helyi csoportok műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, a Tájházban pedig a múltszázadbeli életbe pillanthatnak be a látogatók.

Bálint Ágnes írónő Emlékháza udvarán színdarabok és gyermekprogramok várják a családokat szeptember 21-22-én.

A XIX. Vecsési Káposztafeszt részletes programja a www.vecsesikaposztafeszt.hu weboldalon olvasható.

HívogatóVecsésfesztiválgasztronómia