2024.05.21, Kedd

A Hungaroringen mutatták be a BMW legújabb kompakt sportmodelljét

2016.06.14. 12:02

A BMW Magyarországon, a Hungaroringen mutatta be a nemzetközi sajtónak a legújabb kompakt sportmodelljét, az M2 Coupét. 

A BMW Magyarországon, a Hungaroringen mutatta be a nemzetközi sajtónak a legújabb kompakt sportmodelljét, az M2 Coupét. A hétfőn kezdődött - egyébként két héten át tartó - sajtóbemutatón és tesztvezetésen csaknem 30 ország újságírói próbálhatják ki a 370 lóerős modellt a mogyoródi versenypályán, illetve a környék autóútjain.


A BMW 2-es sorozatában eddig az M235i Coupé volt a legerősebb modell, 326 lóerővel. A most bemutatott csúcsmodellben is egy hathengeres, ikerturbós motor kapott helyet, amely 370 lóerő és 465 newtonméter csúcsnyomaték leadására képes, de ez intenzív gyorsításkor 500 Nm is lehet. 
Az M2 Coupéval új, és fiatalabb vásárlókat kíván elérni a BMW - mondta Nikos Tagkoulis, a BMW közép- és délkelet-európai kommunikációs vezetője.
A BMW tavaly világszerte összesen 34 500 darab M-es csúcsváltozatot adott el különböző autóiból, amely 64,8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.
Salgó András, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója elmondta, hogy itthon a bajor márka autóiból tavaly összesen 38 darab M-es változatot értékesítettek. Idén pedig az év első öt hónapjában már 21 darabot eladtak, év végére pedig arra számítanak, hogy túlszárnyalják a tavalyi eladásokat.
Magyarországon már hét darabot rendeltek az M2 Coupéból.
A BMW-csoport egyébként tavaly rekordévet zárt Magyarországon, összesen 2091 személyautót adtak el, amely 21 százalékkal több volt 2014-hez képest.

forrás: mti / motortrend.com

Galéria

FókuszbanHungaroring