2024.05.21, Kedd

Ismerjük meg az emberi testet - interaktív kiállítás Dunakeszin

2016.01.26. 11:45

Vádorkiállításoknak ad otthont a dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központ. Kicsik és nagyok látogatták, és várják ezután is őket, ahol interaktív módon ismerhetik meg érzékszerveinket. A múlt héten Testünk szervei, a következőkben a tapintásé lesz a főszerep. 

A Testünk a csoda elnevezésű interaktív kiállítást nehéz behatárolni, hogy melyik korosztály számára alkották a tervezők, hiszen a nagycsoportos óvodásoktól kezdve egészen a felnőttekig mindenki számára érdekes és élvezhető. A szervezők célja és küldetése, hogy az általuk fejlesztett egyedi eszközökkel bemutassák és bárki számára könnyen érthetővé tegyék az emberi test működését.

A látogatók játékos módon ismerkedtek meg a különböző szervek, rendszerek funkcióival, hiszen többféle interaktív eszköz képezi a kiállítás részét, mint például a szívpumpa, a hormonrakéta, a májraktár, az emésztőpálya, az izomszalag-emelő, a robotkar-irányítás, a villámló agy, a táplálékválasztó, a csontrakodó vagy éppen az idegrendszer-autópálya.

Az egy hétig Dunakeszin vendégeskedő kiállítást meglátogatta több, szervezett óvodás és iskolás csoport is, ám igen népszerű volt a családok körében is.

Idén egymást fogják érni a hasonló, érdekes programok a VOKE József Attila Művelődési Központban. Következőként a Kézzelfogható Alapítvány kiállítása érkezik Dunakeszire, mely a Tapintható Művészet Mindenkinek elnevezésű országos vándorkiállítás különböző fokban látássérült tárlatvezetők közreműködésével valósul meg. Az Alapítvány egyik célja e kiállítással, hogy a látogatók tapintás útján különböző anyagból készült, különböző formájú kortárs művészeti alkotásokkal ismerkedjenek meg. Igazi kihívás ezen alkotások felfedezése, hiszen a látók így a 21. század túlzott vizuális ingereit hátrahagyva más érzékszervekre hagyatkozhatnak.

A kiállítás megtekinthető február 12-26. között a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében. Részletes információk a 0627/543-225-ös telefonszámon érhetők el.

forrás: dunakeszi.hu

Galéria

Helyivándorkiállításinteraktívérzékszervek