2024.04.19, Péntek

Az ország legnagyobb darujáról kaphatunk látképet az Agora Budapest munkálatairól

2018.08.01. 14:57

A friss képriport betekintést nyújt az új szakaszba érkezett hatalmas építkezésbe.

Hirdetés

Javában zajlanak az Agora Budapest névre keresztelt irodai, kiskereskedelmi és parkkomplexum munkálatai az Árpád híd pesti hídfőjénél. A HB Reavis kivitelezésében létrejövő épületegyüttes munkaterülete Budapest egyik leghatalmasabbja, melyről ezúttal egy különleges képriport formájában kaphatunk helyzetjelentést.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Az új szakaszba érkezett építkezés során napi átlag 40-50 teherautó közel 200.000 köbméter földet termelt ki ez idáig, előkészítve a terepet a szerkezetépítéshez.

Az Agorára időközben Budapest jelenlegi legmagasabb, 90 méteres kikötés nélküli toronydaruja is megérkezett, amely a további darukkal együtt a kivitelezés látványos fázisát segíti, továbbá innen fotózva készült a jelenlegi képriport anyaga is.

Az Agorában várhatóan 12-14 ezren dolgozhatnak majd, de a cél nem csupán munkahelyek, hanem egyben egy közösségi tér kialakítása is. Már az első ütemben 6 ezer négyzetméteren alakítanak ki szupermarketet, konditermet, drogériát, virágboltot és számos más, többek között a közelben egyelőre nem könnyen elérhető üzletet is.

 

A képre kattintva galéria nyílik!


A több fázisban megvalósuló AGORA első épületei várhatóan 2019 végén és 2020 elején készülnek el, míg az Árpád híd menti második fázis épületeinek átadását 2022-2023-ban tervezik. 

Galéria

irodaKépriportmagasépítésközösségi térAgora BudapestHB Reavis