2024.03.28, Csütörtök
Tábla hirdeti a HE-DO Kft. Építőipari Nívódíját a cég abasári telephelyén

Tábla hirdeti a HE-DO Kft. Építőipari Nívódíját a cég abasári telephelyén

magyarepitok.hu

2019.06.03. 12:33

Az építőipari szakmában meghatározó elismerést a vállalat nem véletlenül érdemelte ki – a projekt nem csak magas színvonalon, de jóval a határidő előtt készült el.

Hirdetés

Építőipari Nívódíjat hirdető táblát leplezett le a HE-DO Kft. a Heves megyei Abasáron. A 21. számú főút Pásztó és Mátraszőlős közötti szakasz négynyomúsításának díját Dobróka Tamás, a munkálatokban generálkivitelezőként résztvevő HE-DO Kft. tulajdonosa és Sipos Zsolt, a vállalat ügyvezetője helyezte ki a cég abasári központi telephelyén.

A szakmai elismerést a HE-DO Kft. és a munkálatokban közreműködő Beruházó, Tervező és Mérnök Szervezet még tavaly decemberben vehette át. A díjat az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) évzáró ünnepi közgyűlésén Tolnay Tibortól, az ÉVOSZ tiszteletbeli elnökétől, melynek mostantól ez a tábla állít örök emléket.

Rekordidő alatt készült el a főút

„Az építőipari szakmában nem igazán jellemző, hogy egy munkát a befejezési határidő előtt hét hónappal elvégezzen valaki” - mondta Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezetője. „Örülök, hogy ezt a HE-DO Kft.-nek a 21-es számú főút Pásztó és Mátraszőlős közötti szakasz négynyomúsításával sikerült megtennie, és ezzel olyan teljesítményt nyújtott, amely a vállalatunk felkészültségéről tanúskodott” – tette hozzá az emléktábla leleplezése alkalmából tartott ünnepségen.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívása 8 kategóriában került meghirdetésre, amire 18 pályázat érkezett. A HE-DO Kft. Közlekedési létesítmény kategóriában szerezte meg az első helyet a Nógrád III-as szakaszra keresztelt projekt fővállalkozó-generálkivitelezőjeként.

„A HE-DO Kft. 27 éves fennállását koronázta meg ez az elismerés, ami a cég hozzáállását és munkaszervezését is minősíti” – mondta Dobróka Tamás a HE-DO Kft. tulajdonosa. „A következő években azon leszünk, hogy a HE-DO Kft. tökéletes munkáival újabb szakmai díjakat nyerjen el” – tette hozzá.

Új folyosó nyílt meg Szlovákia felé

Mivel az uniós támogatási szerződést végül csak 2016 júniusában sikerült aláírni, a munka egy hónappal később kezdődhetett el. A kis késlekedés miatt közel fél év állt a vállalat rendelkezésére ahhoz, hogy a projekthez felállított csapattal felkészülhessen a kivitelezésre.

A Nógrád III-as szakasz előírt befejezési határideje 2018 júliusa volt, de a munkálatokkal 2017 november végére végzett a HE-DO Kft. A 21-es út teljes négynyomúsítása, benne a Nógrád III-s szakasszal, többek között egy új folyosót nyit meg Szlovákia felé.

Az ünnepség végén Pallay Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának elnöke a munkálatokban résztvevő alvállalkozók – a KŐFUV Spedíció Kft., az SA- Sziget Kft., valamint az OMEXOM Magyarország Kft. – képviselőinek átadta az Építőipari Nívódíjról szóló tanúsítványokat.

KirakatnívódíjakHe-Do Kft.Építőipari NívódíjAbasár