2024.02.24, Szombat

A Királyi Város újabb csodái - tanulmányút Gödöllőn

2015.11.30. 07:40

A Turisztikai Egyesület Gödöllő 2015. november 26-án tanulmányutat szervezett a Magyar Beutaztatók Szövetsége, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége és független idegenvezetők részére.

Hirdetés

A program első részére a Gödöllői Királyi Váróban került sor, ahol üdvözlőitallal és frissen sült pogácsával várta az egyesület a vendégeket.

Maka Marianna az egyesület turisztikai menedzsere köszöntötte a közel 50 résztvevőt, majd ezt követte az első prezentáció, melyet Darázs György, az egyesület elnöke tartott. A bemutatóban szó esett az egyesület régi és újonnan belépett tagjairól, újításairól, valamint a kitűzött céljaikról.

 

Terveik között szerepel többek között a TDM regisztráció megszerzése, folyamatos bővítés a tagság tekintetében, valamint továbbra is részt vesznek rendezvényeken, kiállításokon.

2016. május 18-22. között másodszor kerül megrendezésre a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelyről Székelyhidi Tamás, a rendezvény fő szervezője tartott előadást. A fesztivál egyik kiemelt kísérő rendezvénye lesz a Trash-art verseny.A természet és környezetvédelemnek kiemelt aspektusa, hogy mit teszünk a környezetünkben felhalmozott szeméttel. Mennyiségét csökkenteni kell, amit lehet, újra kell hasznosítani.A Hulladékszobor versennyel és a kiállítással erre szeretnék felhívni a figyelmet, az alkotókkal és partnereikkel, támogatóikkal közösen.

Az tanulmányút egyik fő célja az újonnan belépett tag, a Pálmaház Kertészet és Herbárium bemutatása volt, így a csoport itt folytatta programját.

2015 nyarán nyitotta meg kapuit a nagyközönség részére a Pálmaház Herbárium - a Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházában-, mely mind megjelenésében, mind termék kínálatában igazi különlegességnek számít nem csak gödöllői, hanem regionális szinten is. A Herbárium szorosan kapcsolódik a mellette található Pálmaház Kertészethez, hiszen szinte az összes Herbáriumban kapható termék alapanyaga megvásárolható ott. Különlegessége a Kertészetnek a hat, különböző stílusban kialakított mintakert, valamint a széles és unikális választék, a kínálatban megtalálható a Kastély kert összes fafajtája.

 

A LyraFlorae Kft. által 2015-ben végzett felújításnak köszönhetően a műemlékvédelem alatt álló épület és teljes környezete régi pompájában tündököl. Madácsi Gábor ügyvezető és kollégái segítségével a résztvevők megtekinthették a mintakerteket, majd a Herbáriumból kaptak ízelítőt előadás, egy kis ajándékcsomag és vendégváró falatok segítségével.

 

A Turisztikai Egyesület Gödöllő folyamatosan törekszik arra, hogy minél nagyobb közönség megismerje tevékenységét, valamint tagjait, így a jövőben is rengeteg újdonsággal és programmal készül.

Forrás: turizmus.com

Galéria

GödöllőKultúra