2024.03.29, Péntek

Még egy menyegző jön a brit uralkodói családban

bbc.com, MTI

2018.01.23. 11:47

A váratlan lánykérés Nicaraguában, egy tó partján, a naplementében történt.

Hirdetés

Újabb esküvő készül a brit királyi családban: a Buckingham-palota hétfői bejelentése szerint Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő 27 esztendős unokája összeházasodik polgári származású barátjával. A 30 éves Jack Brooksbank e hónap elején, nicaraguai utazásuk idején kérte meg barátnője kezét. Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson.

Eugénia elmondása szerint, bár már 7 éve együtt vannak, a lánykérés meglepetésként érte. Brooksbank egy vulkán mellett fekvő tó partján, a naplementében ereszkedett fél térdre a hercegnő előtt. Az eljegyzési gyűrűben egy ritka rózsaszín-narancssárga zafír található, mely Brooksbanket elmondása szerint a menyasszonyára emlékezteti. A Buckingham-palota az eljegyzést bejelentő rövid hétfői közleményben egyelőre csak annyit tett közzé, hogy Eugénia és Brooksbank esküvője ősszel lesz a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában, a pontos dátumot később jelentik be.

Eugénia a nyolcadik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a „királyi fenség" megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesz részt, s polgári állása van: egy művészeti galéria igazgatója.

A vagyonos családból származó vőlegény divatos - a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott - londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban nemrég felhagyott és saját borkereskedő céget alapított. Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította - a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által tavaly egymilliárd dollárért felvásárolt - Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

 

A Szent György-kápolna májusban is esküvő színhelye lesz

Alig néhány hete Eugénia unokabátyja, Harry herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - jelentette be, hogy eljegyezte amerikai barátnőjét, Meghan Markle-t. Az ő esküvőjük május 19-én, szintén a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában lesz.

esküvő