2024.06.17, Hétfő

Őszinte vallomással állt elő Michelle Obama fehérházi memoárjában

MTI

2018.02.26. 15:40

Gyerekkorától az anyaságon át a vezető szerepig mindenről mesél ősszel megjelenő könyvében a tavaly leköszönt first lady.

Novemberben jelenik meg Michelle Obama volt first lady Becoming című memoárkötete a Penguin Random House kiadónál - számolt be róla hétfőn a The Guardian. A könyvet 24 nyelven adják ki, nyomtatott és digitális formátumban is hozzáférhető lesz. A globális kiadási jogot megszerző Penguin Random House állítólag 65 millió dolláros (16,5 milliárd forintos) szerződést kötött Michelle Obamával.

A szerző mélyen személyes tapasztalatnak nevezte emlékiratainak megírását. Mint hozzáfűzte: reméli, hogy a könyvben elmesélt története másokat is arra ösztönöz majd, hogy azzá váljanak, akikké szeretnének. A memoár Chicago déli részében eltöltött gyerekkorától számol be élete fontos pillanatairól, köztük arról is, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie vezető pozíciója és anyai teendői között, és hogy milyen volt élete a Fehér Házban. Obama a könyvről szóló közleményben kiemelte: a Becoming megírása közben őszintén tekinthetett végig élete váratlan fordulatain.

 

Eddig szinte minden first lady írt könyvet a tapasztalatairól

Lady Bird Johnson A White House Diary című naplójának megjelenését követően Pat Nixon kivételével minden first lady megírta fehérházi tapasztalatait, miután férje elnöksége véget ért. Annak idején nagy figyelmet keltett Laura Bush Spoken from the Heart és Hillary Clinton Living History című memoárja.

A megjelenés után Michelle Obama nemzetközi körúton mutatja be a könyvét, ennek részleteit később osztják meg a közönséggel. Michelle Obamának nem először jelenik meg könyve: 2012-ben adták ki American Grown című kötetét, amely fehérházi konyhakertjét mutatta be, és összefoglalta az egészséges táplálkozással kapcsolatos kezdeményezéseit.

könyv