2024.02.21, Szerda

Kolinda est Szentendrén

2016.01.13. 12:07

Hirdetés

Tavaly a Román Nemzetiségi Önkormányzat 100 000 Ft támogatást kapott a Emberi Erőforrások Minisztériumától a 2015. december 12-i Kolinda koncert megrendezésére. Erről számol be Szentendre Város Román Nemzetiségi Önkormányzata.

BESZÁMOLÓ A KOLINDA EST SZENTENDRÉN PROGRAM MEGVALÓSULÁSÁRÓL
2015. december 12-én a Vujicsics Tihamér Zeneiskola hangversenytermében megvalósult Szentendre Város Román Nemzetiségi Önkormányzata NEMZ-KUL-15-1077 azonosítószámú „Kolinda Koncert Szentendrén” című projektje.

Szentendre Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. december 12-én a Vujicsics Tihamér Zeneiskola hangversenytermében tartotta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával a Kolinda koncertet.

Az advent időszakában szervezett programon megjelent érdeklődők szép élményt szerezhettek, hiszen a Pro Musica kórus 30 perces műsora, Pojendán Gergő valamint Takács Ildikó szóló és duett éneke Szentendrére varázsolta a lelket és szívet melengető karácsony énekeket. Az estet Demeniv Mihály harmonikajátéka zárta. Megtiszteltetés volt hallgatni a tehetséges ukrán származású fiatalembert.
A hallgatóság a budapesti román közösségünk érdeklődőiből, a szentendrei barátainkból, és meghívott vendégekből tevődött össze. Jelenlétével megtisztelt bennünket Monica Radu asszony, a Budapesti Román Nagykövetség másodtitkára. Az est folytatásaként a Fő téren, szentendrei karácsonyfa alatt a kórus szabadtéri flaschmob mini koncertjével sok szentendreinek nyújtott élményt.

A program a Szentendre és Vidéke “Szevi” közéleti és kulturális lap honlapján megjelent. A szegedi román nemzetiségi rádió ismertetőt készített a műsorról. A Foaia Romaneasca heti lapunk szintén beszámolt a kolinda koncertünkről.

A pályázatunk célja a hazánkban élő román nemzetiség kultúrájának városunkban történő bemutatása, illetve annak terjesztése, a koncert révén megvalósult. Az a hetven hetvenöt fő itt Szentendrén, aki meghallgatta a műsort, meggyőzött bennünket arról, hogy érdemes ezt folytatni. Köszönjük támogatásukat.

Vaskóné Pántya Júlia
elnök

forrás:.szentendreihirek.hu

Galéria

Kultúraromán