2024.05.22, Szerda

A Ghymes frontemberével koncertezik Al di Meola Budapesten

mti

2016.10.10. 13:59

A világhírű gitárművészt egyik szerzeményének meghallgatása vezette Szarka Tamáshoz.

Al di Meola világhírű gitárművész Szarka Tamással, a Ghymes együttes frontemberével ad közös koncertet október 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban.

 

Bemutatkozik Az ég szerelmére

"A koncert a kedden megjelenő, Az ég szerelmére című legújabb szerzői albumom ősbemutatója is lesz egyben, amelynek dalait először hallhatja majd a közönség" - mondta el Szarka Tamás, zeneszerző, előadó- és gitárművész az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. "A koncert gerincét együtt játsszuk, valamint Al di Meola saját triójával is megnyilvánul az est során" - fűzte hozzá.

A koncerten Szarka Tamás vendége lesz Tokody Ilona operaénekes és a Budapesti Ifjúsági Kórus is. Az új lemez dalai mellett a koncerten elhangzanak Szarka Tamás korábbi darabjai is, amelyeket színpadon még sosem játszott el maga a szerző.

 

Csak az utolsó napokban találkoznak

Szarka Tamás elmondta, hogy Al di Meola hallotta az egyik szerzeményét, így vették fel egymással a kapcsolatot, majd vállalta el a közös fellépést. Együtt próbálni a koncert előtti napokban tudnak majd, addig a világhírű gitáros kottákból ismerkedik Szarka Tamás szerzeményeivel.

 

HívogatózeneGhymes