2024.03.19, Kedd
Szakított a szokásos felállással új lemezén a Tankcsapda
kép: Tankcsapda-Facebook

Szakított a szokásos felállással új lemezén a Tankcsapda

MTI

2016.11.23. 08:30

Dolgozzátok fel! címmel dupla album jelent meg a Tankcsapda főszereplésével. Az egyik korongon mások játsszák az egyik legnépszerűbb hazai rockcsapat dalait, a másikon a Tankcsapda értelmezte újra a hazai könnyűzenei színtér néhány klasszikusát.

Hirdetés

A Tankcsapda mások mellett a Bonanza Banzai (A jel), a Kispál és a Borz (Jövőből jövő lövő), Charlie (Mindenki valakié), az Ossian (Ítéletnap), az Omega (Életfogytig rock and roll) és a Beatrice (Nagyvárosi farkas) egy-egy számát formálta át saját képére, míg az együttes dalait például a Wellhello (Fiúk ölébe a lányok), Ákos (Agyarország), a Magna Cum Laude (Örökké tart), Tóth Gabi (Adjon az ég) és az Ektomorf (Bárány) adja elő a dupla lemezen. A Tankcsapda előtt tisztelgő előadók közül többen jelen voltak a bemutatón, amelyen az együttes élőben eljátszotta a Hobo Blues Band Kőbánya bluesából született Cívisváros bluest, valamint Charlie dalát. Szintén élőben adta elő Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a zenekar Múlik című számát.

„Bár a két rész széles zenei palettát ölel át, mégis szervesen összekapcsolódik. A mi dalainkat feldolgozó előadók alapvetően megtartották saját arculatukat, mi viszont nemcsak az eredeti zenékbe, hanem a szövegekbe is bele-belepiszkáltunk” - mondta Lukács László, a Tankcsapda frontembere a kiadvány keddi sajtóbemutatóján, a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

kép: Tankcsapda - Facebook

Fejes Tamás dobos a rendezvényen kiemelte, hogy tribute-lemeze sok mindenkinek van Magyarországon, de ez az első ilyen jellegű kiadvány. „Az általunk készített feldolgozásokból álló lemez azok előtt tiszteleg, akik művészetük miatt, és/vagy emberi szempontok miatt állnak közel hozzánk.” Sidlovics Gábor gitáros azt mondta, a Tankcsapda három tagjának közös zenei gyökerei vannak, így nem volt sok vita közöttük a számok kiválasztásakor.

A Dolgozzátok fel! című anyag második CD-jén, amelyen mások játszanak Tankcsapda-számokat, két bónusz felvétel is található: az egyiket a zenekar roadjaiból, az egyébként profi zenészként is dolgozó segítőkből álló TankCrew készítette (Ez az a ház), a másikat pedig egy fiatal formáció, a nu metált játszó Pennhurst, amelyet a Tankcsapda 250 zenekar közül választott ki. A zenekar december 29-én a debreceni Főnix csarnokban, jövő áprilisban a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyobb szabású koncertet.

Kultúrazenefeldolgozás