2024.04.19, Péntek

A világ legjobb fotósa ceglédi

2017.01.06. 07:35

Papp Elek ceglédi fotóművész nevét az Amerikai Fotográfusok Szövetsége által felállított világranglista első helyén olvashatjuk - írja az infocegled.hu

Hirdetés

Papp Elek egyetlen magyarként került az élvonalba. A fotóművész a nemzetközi versenyek eredményei alapján kapta a legtöbb pontszámot, így lett a világranglista vezetője.

Papp Elek 46 országban több mint 480 díjat tudhat magáénak, négyszer volt az Év fotográfusa, kétszer az Év fotóművésze, 2007-ben a Demján Sándor által alapított Prima-díjat is átvehette, 2009-ben alkotói ösztöndíjat kapott. Leginkább fekete-fehér fotókat készít.

Papp Elek minden olyan elismerést megkapott már, ami adható, kapható a fotográfia terén. Az Amerikai Fotográfusok Szövetsége kimagasló munkája elismeréseként évekkel ezelőtt meghívta tagjai közé. A szövetség évente megjelenő lapjában ismerteti, kik azok, akik nemzetközi versenyek alapján a legjobb minősítést kapják. Papp Elek eddig hatszor jutott fel a 25 legjobb fotós toplistájára. 2012-es versenyeredményei alapján pedig első lett fekete-fehér papírkép kategóriában.

Ő az egyetlen magyar, aki nemcsak hogy bejutott a világranglista legjobbjai közé, hanem első helyen olvasható a neve.

Ajánljuk még