2024.04.26, Péntek

Programsorozattal emlékeznek Cziffra Györgyre

MTI

2018.12.04. 15:34

Tárlattal, street piano koncertekkel és mesterkurzussal folytatódik a Cziffra György Fesztivált megelőző programsorozat Budapesten.

Hirdetés

Fotók, dokumentumok, tárgyak, idézetek és grafikák idézik meg Cziffra Györgyöt a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban 2019. február 25-ig látható kiállításon. A látogatók két termet végigjárva ismerhetik meg Cziffra György zongoraművész életét. Az egyik az angyalföldi nyomortól Cziffra 1956-os disszidálásáig vezeti az érdeklődőket, a második terem már a sikereit mutatja be.

A tárlaton ismertetik a közönséggel a Saint Frambourg-kápolna felújításának történetét, ahol a művész koncertek sorát adta és képzőművészeti kiállításokat is tartott benne. A látogatók megismerhetik a Cziffra-alapítvány létrejöttét, amely fiatal zenészek és képzőművészek támogatását tűzte ki céljául.

A 2019. február 17. és 25. között Budapesten zajló Cziffra Fesztivált megelőző programsorozat keretében az adventi időszakban a MOM Park Bevásárlóközpontban bárki kipróbálhatja a CZF Street Pianot, az ünnepi készülődés idején pedig három ingyenes koncertet is hallhatnak az érdeklődők – mondta el Besszer Szilvia, a fesztivál szervezője.

A kőbányai Kroó György Zeneiskola ad otthont a zongorista hallgatók, zongoraművészek számára meghirdetett mesterkurzusnak, de újdonságként cigányprímás mesterkurzus is indul Sárközi Lajos prímás vezetésével. A Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló mesterkurzusra való jelentkezés díjtalan.

KultúrafesztiválCziffra Györgyzongoraművész