2024.03.29, Péntek
Kortárs szobrászművészek nyitottak kiállítást Szentendrén
webradio.hu

Kortárs szobrászművészek nyitottak kiállítást Szentendrén

mti

2019.06.22. 12:09

A helyi művésztelep kertjében 14 alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés

Pénteken megnyílt Szentendrén a kortárs szobrászok nyári kiállítása a nemrég megújult művésztelepen. Az első alkalommal megrendezett kiállításon 14 művész munkái tekinthetőek meg szeptember végéig.A kezdeményezésnek egyik célja, hogy megismertesse a széles közönséggel a virágzó szoborkultúrát, az elmúlt években született kiemelkedő munkákat és az alkotókat.

Muladi Brigitta művészettörténész megnyitójában arra hívta fel a figyelmet, hogy a szobrok "belakták" a teret. Az esemény a kortárs szobor ünnepe is lehetne, hiszen arról szól, a mai szobrászat mennyi tapasztalatot sűrít magába a klasszikus korszakok hagyományaiból úgy, hogy formailag, technikailag, anyagában megújulva kerüljön ki a műhelyekből - hangoztatta.

 

 

Rendkívül színes csapat mutathatja be plasztikai elképzeléseit, az alkotásokban a klasszikus szobrászati problémák nagyon változatos koncepciókban bontakoznak ki, de tetten érhető az a közös szellemi mag is, amely a tanár-tanítványi viszonyból ered - tette hozzá.

A látogatók Ámmer Gergő, Azúr Kinga, Csurka Eszter, Farkas Ádám, Gálhidy Péter, Kalmár János, Kontur András, Kotormán Norbert, Márkus Péter, Martin Henrik és Menasági Péter alkotásaival találkozhatnak a műteremlakásoknak is otthont adó művésztelep ligetes parkjában.

KultúraSzentendrekultúraszobrászművészet