2024.03.19, Kedd
Harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Művészetek Völgye
tixa.hu

Harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Művészetek Völgye

MTI

2020.01.21. 10:14

A szervezők a jubileumi esemény alkalmából számos meglepetéssel készülnek.

Hirdetés

Idén nyáron 30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a Művészetek Völgyét, amelynek idei programjaiban a könnyűzenei koncertek mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti események, valamint új biciklis és tematikus túrák indulnak - olvasható a tájékoztatóban.

A jubileumi nyári eseményt július 17. és 26. között rendezik meg, több jubiláló együttes fellépésével. Koncertet ad a tízéves Ivan and the Parazol, a tizenöt éves Erik Sumo Band, az ugyancsak tizenöt éves Irie Maffia. Fellép a húszéves Hiperkarma és az ugyancsak húszéves 30Y, valamint a 25 éves Kerekes Band.

Újdonságként lesz opera előadás: a Magyar Állami Operaház közreműködésével a Szerelmi bájitalt láthatja a közönség július 17-én, fesztivál első napján. A Recirquel Társulat két alkalommal lép színpadra és Palya Bea is énekel.

Meglepetésekkel készül a három legrégebbi udvar: a Muharay Udvar, a Kaláka Versudvar és a Hobo Klub is. Különféle programokkal vesz részt a fesztiválon többek között a Nemzeti Filmintézet, a Hagyományok Háza, a MANK és a Fonó. A jubileum alkalmából új életre kel egy-egy korábbi völgyprogram is - írták a tájékoztatóban.

KultúrakultúraprogramokajánlóprogramajánlóMűvészetzenekoncert