2024.04.20, Szombat
Megjelent a Hagyományok Háza válogatáslemeze
Illusztráció

Megjelent a Hagyományok Háza válogatáslemeze

MTI

2020.03.23. 14:47

A hanganyagok kizárólag stílushű, autentikus előadásban megszólaló vokális és hangszeres népzenét mutatnak be.

Hirdetés

Megjelent a Hagyományok Háza 2002 óta tartó Táncház-Népzene lemezsorozata következő darabja. Az eddigi anyagokon számos tehetséget mutattak be, a magyar folklórban kiemelkedő idősebb népzenészek mellett a fiatal muzsikusok is lehetőséget kaptak. A hanganyagok a szakmai zsűri által kiválasztott pályázatokból állnak össze, és kizárólag stílushű, autentikus előadásban megszólaló vokális és hangszeres népzenét mutatnak be.

A lemezsorozat szerkesztője és zenei rendezője Árendás Péter, a zsűri tagja még Agócs Gergely és Navratil Andrea. Az idei albumon többek között Felső-Tisza-vidéki, Aranyos-vidéki, magyarózdi, vajolai és mezőföldi hangszeres zenét, imregi, rimóci, magyarszováti és gerléni énekeket, somogyi, dél-alföldi és bukovinai citerás dallamokat, valamint dávodi tamburamuzsikát hallhatnak az érdeklődők.   

Közreműködik többek között a Fonó, a Dobroda, az Arató, a Pendergő és a Ritka zenekarok, Debreczeni-Kis Helga, Barna Anikó és Légrády Eszter citerások, Manninger Katica, Milus Fruzsina és Vaskó Dorottya énekes.

Kultúrazenenépzene