2024.07.19, Péntek

Megújult a váci Rádi úti idősek otthona

2016.06.16. 08:07

Tizenhat millió forintos beruházással kívül-belül megújult, és öt kétágyas szobában tíz férőhellyel bővült Vác Város Önkormányzat Idősek Otthona és Klubja Rádi úti intézménye.

Tizenhat millió forintos beruházással kívül-belül megújult, és öt kétágyas szobában tíz férőhellyel bővült Vác Város Önkormányzat Idősek Otthona és Klubja Rádi úti intézménye. Kedden délelőtt tartották a szalagátvágó ünnepséget.


Szmolár Attila igazgató arról beszélt, hogy a tavaly nyáron kezdődött felújítás teljes költségét sikerült önerőből előteremtenie az intézménynek. Pontosabban csaknem egymillió forinttal az idősek otthona és klubja alapítványa is hozzájárult a beruházáshoz.
- Az önkormányzatnak jelenleg nagyon szűkös a felújításokra fordítható kerete. Ebben a helyzetben külön öröm, hogy ezt a nagyon jelentős fejlesztést önerőből sikerült megvalósítania az intézménynek. A korszerűsítés révén nem csupán megszépült az épület, de a beépített új, korszerű nyílászáróknak köszönhetően a jövőben energiatakarékosabban lehet majd működtetni. És a legfontosabb: a komfort növelése, új férőhelyek kialakítása. Minden közreműködőnek szívből gratulálok ehhez a nagyszerű rekonstrukciós munkához. A lakóknak pedig azt kívánom, hogy igazán otthon érezzék magukat itt, teljenek békességben és nyugalomban a mindennapjaik - hangsúlyozta Fördős Attila polgármester.

Harrach Péter, a választókerület országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy idős korban az egészség, a fizikum meggyengülése, a családi, baráti kapcsolatok meglazulása egyaránt nehezíti az életet. De, ha sikerül mindezen felülemelkedni, akkor ebben az életszakaszban is meg lehet találni a kis örömöket.
- A békés, nyugodt öregkorhoz nagyon fontos a barátságos otthon, amit nem az épület kövei garantálnak, hanem a falak között élők jó kapcsolata a kulcs. Kívánom az itt lakóknak, hogy egymást is segítve megtalálják az élet örömeit - mondta a politikus.

Az intézmény alapítványa nevében Áfra Tamás – a néhai Bánk József érsek-püspök gondolatát idézve – arról beszélt, hogy meg kell tudni teremteni az ünnepeket, és ezzel a szépítő-korszerűsítő beruházással az időseket ellátó intézmény most lehetőséget teremtett az ünneplésre.

A szalagátvágó eseményen – a nemzedékek közötti találkozás jegyében – közreműködött Varga Csenge, a Selye szakközépiskola dákja (ének), Bubrik Márton, a zeneiskola hegedű tanszakos növendéke, a Kertész utcai óvoda Katica csoportja, a Földváry Károly-iskola kis kórusa, a fogyatékkal élő fiatal felnőttekkel foglalkozó Szorgos Kezek Háza csoportja.

forrás: vac.hu

Galéria