2024.05.22, Szerda

Motoros rendőrök tréningeztek a Hungaroringen

2016.05.08. 08:43

Pest megyei motoros rendőrök tartottak tréninget a Hungaroringen.

Pest megyei motoros rendőrök tartottak tréninget a Hungaroringen. Az idei évben 10. alkalommal ünnepeljük a Nemzetközi Női Motoros Napot. A program célja többek között az egyre növekvő számú, motorkerékpárral közlekedő nők segítségével felhívni a járművezetők figyelmét a körültekintő közlekedésre és a baleset-megelőzés fontosságára.

Vicki Gray 2006-ban szervezte meg először a női motoros napot. Először csak Kanadában vonultak a nők az utcára, két év múlva nemzetközivé vált az esemény, amihez már akkor csatlakoztak magyar motoros nők is.                                  

A Hungaroringen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőri tartottak vezetéstechnikai képzést 50, két keréken érkező nőnek. A képzésen Polyák Lilla színésznő, énekesnő is részt vett.

A motoros nők a gyakorlati képzést megelőzően elméleti oktatást is kaptak a Hungaroring Motoros Akadémia oktatóitól, valamint az instruktorok segítségével földes pályán is próbára tehetik tudásukat.

Pest megyében 2015-ben 173 olyan baleset történt, amelyben motoros volt érintett. Ezen balesetek 44%-át okozta motorkerékpárral közlekedő személy. Női motoros 3 esetben okozott balesetet.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmeglőzési Bizottsága valamennyi közlekedői csoport biztonságos közlekedését szem előtt tartva folytatja prevenciós tevékenységét.  

forrás: police.hu

Galéria

FókuszbanrendőrségMotorHungaroring