2024.04.20, Szombat

Felvonulnak Budapesten az Európa-bajnokság versenykamionjai

kamionfesztival.hu

2016.08.15. 12:41

Kamion Európa-bajnokságot szerveznek augusztus utolsó hétvégéjén a Hungaroringen, a járművek két nappal korábban a fővároson is végiggördülnek.

Hirdetés

Luxus sportautók és versenykamionok fognak felvonulni Budapest belvárosában a kamion Európa-bajnokság mogyoródi versenyhétvégéjét megelőző csütörtökön, augusztus 25-én. A szervezők közleménye szerint a versenykamionok, köztük a címvédő Kiss Norbert 1-es rajtszámú Tankpool24-Mercedese, valamint a Blancpainben induló versenyautók 17 órakor indulnak a Hungaroringről, és az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Koós Károly sétányon, valamint a Hősök terén keresztül az ’56-osok terén felállított parkolóig fognak eljutni konvojban.

Augusztus 27-28. között pedig ismért megtartják a Hungaroringen hazánk egyik legkiemelkedőbb autósport eseményét, a Hungary Truckfest-et, azaz a Kamion Európa-bajnokságot és Fesztivált. Látványos, izgalmakban bővelkedő futamokat és színes családi programokat ígér a fesztivál, ahol a verseny mellett számos kikapcsolódási lehetőség várja a kicsiket és nagyobbakat.

A kamion Eb-futam mellett a több mint 600 lóerős sportautókat felvonultató Blancpain GT Series, valamint a Swift Cup Europe versenyeit is megtartják a Hungaroringen A külföldi bajnokságok hagyományait követve kamionkorzó is megrendezésre kerül, ami az előzetes jelentkezés és a válogató után kiválasztott civil kamionok látványos felvonulása a Hungaroring aszfaltján, több ezer néző előtt.

A kamion Eb tavaly 25 év szünet után tért vissza Magyarországra, s mivel a rendezvény nagy sikert aratott, a szervezők az idén is különböző kísérőprogramokkal készülnek a várhatóan több tízezer fős közönségnek.

OrszágoskamionfesztiválversenyMogyoródHungaroring