2024.02.24, Szombat

Kakaóscsiga jár annak, aki csütörtökön bringázik a munkába

kerekparosklub.hu

2016.09.20. 10:08

Országszerte bringás reggelit tart a Magyar Kerékpárosklub, a rendezvény az autómentes naphoz kapcsolódik.

Hirdetés

Szeptember 22-én, a nemzetközi autómentes napon megtartja immár hagyománnyá vált rendezvényét a Magyar Kerékpárosklub: országszerte bringás reggelit tartanak a kerékpárral munkába vagy iskolába igyekvőknek. A reggelik létrejötte több mint 100 önkéntes munkájának az eredménye, az első alkalommal 2008-ban megszervezett esemény a „Bringázz a munkába!” kampány részeként indult.

Idén is üdítővel, gyümölccsel, túrórudival és péksüteménnyel kínálnak mindenkit, aki az előre meghirdetett több, mint 50 helyszín valamelyikére kerékpárral érkezik. Reggeli közben lehetőség nyílik elbeszélgetni a klub területi szervezeteinek képviselőivel akár arról is, hogy a környék biciklisei milyen problémákkal szembesülnek, hogyan lehetne még javítani helyzetükön.

A 28 budapesti helyszín mellett a klub Pest megyén belül Gödöllőn, Szentendrén és Veresegyházon is várja az éhes tekerőket.

A Magyar Kerékpárosklub 2002-ben alakult civil szervezet, tagjainak száma mára meghaladja a kétezret. Fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése.

GödöllőSzentendreOrszágoskerékpárVeresegyházönkéntesség