2024.03.28, Csütörtök

Egy online kvíz révén Strasbourgba utazhatnak a legügyesebb diákok

pestpilis.hu

2016.11.10. 12:32

Az ismét meghirdetett Euroscola játékban magyarországi középiskolák csapatai mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A hat legjobban teljesítő csoport eljuthat az Európai Parlamentbe.

Hirdetés

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája idén is meghirdette online középiskolai vetélkedőjét, az Euroscola-játékot. Az Euroscola-játék egy internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy a középiskolás diákok játékos formában mérjék fel és fejlesszék Európával kapcsolatos ismereteiket.

A körülbelül 15 percet igénylő kvízt 2016. november 7. és 18. között lehet kitölteni egy alkalommal az euroscola.hu weboldalon.

Az online játékon legjobban teljesítő hat magyar csapat – iskolánként maximum 24 diák és két kísérő pedagógus – nyereménye egy részvételi lehetőség a strasbourgi Euroscola-programban 2017 első felében. A program keretében a csapatok Strasbourgba utaznak: ellátogatnak az Európai Parlamentbe, ahol egy napra EP-képviselővé válnak és egy szimulációs játékon vesznek részt. A nap során aktuális európai uniós kérdéseket tárgyalnak meg 27 másik tagállamból érkező társaikkal közösen, akikkel angol, német vagy francia nyelven kommunikálnak. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

Az Európai Parlamenttől évente mintegy 300 magyar diák kap lehetőséget, hogy megismerhesse a Parlament munkáját Strasbourgban. A program így keretet biztosít Európa fiataljainak, hogy közelebbről megismerjék az uniós döntéshozatali folyamatokat, és megtapasztalják az együttműködés fontosságát.

OrszágoskülföldversenyEurópai Uniódiákok