2024.03.29, Péntek

A négymillió nem sportoló magyart is megmozdítaná a Decathlon

MTI

2017.06.08. 14:36

Ennek érdekében Sportolj ma! néven közösségépítő programot indítanak: az online szerveződő, közös sporttevékenységüket dokumentáló csapatok tagjait vásárlási utalványokkal jutalmazzák meg.

Hirdetés

„Különböző okok miatt több mint négymillió ember nem sportol ma Magyarországon” - hangsúlyozta Pósfai Gábor, a sportszerforgalmazó cég ügyvezető igazgatója az egyedi kezdeményezést bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón. A Sportolj ma! programmal az a céljuk, hogy minél több ember ismerkedhessen meg a sportolás örömével, s ezáltal javítsanak ezen a rossz statisztikai mutatón.

A sportoljma.hu oldalon várják a sportolni vágyó emberek ingyenes regisztrációját, hogy sportközösséget alapítsanak, vagy csatlakozzanak egy már létező társasághoz. A honlap célja, hogy a közös sportolás során a résztvevők akár új sportágakat is kipróbáljanak, új embereket ismerjenek meg és osztozzanak az élményeken.

Pósfai Gábor kiemelte: a programot házon belül már tesztelte a cég, ennek köszönhetően már most is országszerte 58 közösséghez lehet csatlakozni, melyekben összesen több mint 20 sportágat űznek. A résztvevők száma már közelít a 400 főhöz. A regisztrált közösségeknek képekkel, videókkal kell dokumentálniuk közös sportélményeiket, melyet a Decathlon vásárlási utalványokkal jutalmaz.

 

Sztárok is támogatják a kezdeményezést

További ösztönzőként több olyan ismert személy is a kezdeményezés mellé állt, akik fontosnak tartják a rendszeres sportolást - bár nem sporttevékenységük által váltak ismertté. Az első három hónapban a regisztrált érdeklődők a bikram jógázó Ábel Anitával, a városi biciklizést kedvelő Hajós Andrással, valamint a labdarúgás és a Milan szerelmeseként ismert Gianni Annonival sportolhatnak majd együtt.

Pósfai Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy az év során a Sportoljma.hu oldalon szervezett és megvalósult minden egyes sportesemény után ezer forintot ajánl fel a vállalat, s az összegyűlt pénzt a szabadidősport támogatására kívánják fordítani.

Országossportközösségépítés