2024.06.17, Hétfő

Egy hónap alatt 38 millió forintot gyűjtött a gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI, segelyszervezet.hu

2017.06.15. 12:33

A Felhőtlen gyermekkor elnevezésű gyűjtésen a legtöbb pénzt a Tesco áruházakban és online adományozták.

Az Ökumenikus Segélyszervezet negyedik éve indított adománygyűjtéséhez idén is több módon - a 1353-as adományvonal hívásával, online adományozással és a Tesco áruházakban - lehetett csatlakozni. Az áruházlánc üzleteiben május 2. és 31. között a vásárlók 33 millió forintot adományoztak a pénztáraknál és az online kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával - közölte a segélyszervezet csütörtökön az MTI-vel. Összesen harmincnyolcmillió forint gyűlt össze.

A segélyszervezet a figyelemfelhívó akciók mellett rendkívüli gyermekprogramokat is szervezett, hogy minél több adományt gyűjtsön a rászoruló gyermekek körülményeinek javításához, a felzárkóztató és közösségi programokhoz, valamint a segélyszervezet nyári táboraihoz.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az adományokból 9 központban (Budapest, Kaposvár, Kastélyosdombó, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Szendrő, Olaszliszka, Orosháza) nyújt rendszeres és személyre szabott segítséget közel 1500 gyermeknek. Az élelmiszer, ruha és tanszer mellett a szervezet egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínál esélyt a felzárkózásra.

jótékonyságOrszágosgyerekekÖkumenikus Segélyszervezet