2024.04.25, Csütörtök

Elhárul az M0 északi bővítését gátló akadály

inforadio.hu, magyarepitok.hu

2017.11.21. 15:25

A solymári önkormányzat módosította igényeit, így kiadhatóvá válik a 10-es és a 11-es út közötti szakasz építési engedélye.

Hirdetés

Az Országgyűlés plenáris ülésén szóba került a budapesti körgyűrű északi szakaszának előkészítése – derült ki az Infó Rádió beszámolójából. Az M0-s 10-es és 11-es út közötti szakaszának jelen helyzetére a szocialista Kiss László kérdezett rá. A politikus utalt arra, hogy a solymári önkormányzattal a NIF Zrt. nem tudott megállapodni, ezért az önkormányzat jegyzője nemleges szakhatósági állásfoglalást adott a folyamatban lévő építési engedélyre.


Engedett az önkormányzat

Fónagy János, az NFM államtitkára válaszában aláhúzta, hogy a környezetvédelmi engedély és az engedélyezési tervek megvannak, jelenleg a projekt építési engedélyeztetése zajlik. Hozzátette, a NIF Zrt. a korábbi elutasító határozat ellen fellebbezést nyújtott be, a solymári önkormányzattal folynak a tárgyalások. "Legutóbbi ülésén egyébként a solymári képviselő-testület felülvizsgálta álláspontját, és csökkentette az M0-s beruházásához kapcsolódó fejlesztési igényeit” – fogalmazott az államtitkár. „A NIF az ehhez igazodó műszaki tartalomra kap rendelést, így remélhetőleg elhárult az akadály és kiadható lesz az építési engedély.”

Ahogy arról a magyarepitok.hu részletesen beszámolt, a budapesti körgyűrű az északi szakasz mellett a nyugati szakasz megépítésével válik majd teljessé – összesen 35 kilométerrel rövidítve a kelet-nyugati autópálya-forgalom fővárosi szakaszát. A nyugati szakaszra a NIF nemrég jelentett meg ajánlati felhívást, a projekt célja a környezetvédelmi engedélyek megszerzése és hatástanulmányok elkészítése, valamint a nyomvonal-változatok értékelése.

OrszágosSolymárautópályaM0-s körgyűrű