2024.04.20, Szombat

Las Vegastól Kínáig hódít egy magyar fejlesztésű kutyahám

24.hu

2017.11.21. 16:03

Szigetszentmiklósi cég dobta piacra a Julius-K9 termékcsaládot, melyet a gazdik és kutyáik sokoldalú szabadidős tevékenységeihez alakítottak ki.

Hirdetés

Világszinten is az innováció zászlóshajója házikedvenc üzletágban egy szigetszentmiklósi cégcsoport. Az idén 20 éves, magyar tulajdonú JULIUS-K9 Zrt. és a K9-Sport Kft., valamint a két cég amerikai leányvállalata, a Julius-K9 Llc. új irányt hoztak a kutyafelszerelések területén a köztudatba: a cég kutyasétáltatásra, gazdi és kutya közös szabadidős tevékenységére csábító kutyahámjai nem csupán forma- és színvilágukban, hanem a funkcionalitásukban is messze meghaladják elődjeiket – írják közleményükben.

A magyar állami támogatásban részesített és kiemelt fejlesztésként kezelt „Rugalmas mellövű kutyahám” prototípusa 2018-ban új korszakot nyithat a kutyafelszerelési termékek piacán. A Sanghajban megrendezett Pet Fair Asia 2017 kiállításon a márkanév a 2016-2017-es évre elnyerte a legnépszerűbb brand díját, és a terméket bemutatták a Las Vegasban rendezett SuperZoo 2017 kereskedői vásáron, valamint a márka által is szponzorált lipcsei World Dog Show világkiállításon is.

 

Kínában már másolják is

A magyar márka már több kontinensen a világ legismertebb márkáihoz hasonló méretű tevékenységet folytat. Azonban a másolati termékekből nagy profitra szert tevő vállalkozások sora sajnos Kínától Európáig igyekezett legális és illegális eszközökkel, sok esetben optikailag az eredetivel teljesen megegyező termékeket a piacra dobni.

A magyar cég a másolati termékek elsődleges gyártási helyén, kínai partnereivel karöltve a helyi iparkamara és vámhivatal segítségével 2017-ben négy gyár esetében élt a fizikai rajtaütés lehetőségével. A sikeres akció végrehajtását mintegy 40 kínai ügyvédi iroda monitorozása és a másolati termékeket felkutató magánnyomozói tevékenység előzte meg. A márka 2017-es szabadalmai és formatervezési mintái – a piaci elsőbbség biztosítása érdekében – jelenleg a kínai kiterjesztés szakaszában vannak. A vállalatvezetés eltökélt szándéka, hogy más innovatív magyar vállalkozásokat is segítsen kínai üzleti kapcsolataiban, támpontokat adjon és megossza velük tapasztalatait.

OrszágosfejlesztéskutyaSzigetszentmiklósinnováció