2024.04.27, Szombat

Megválasztották az ország tortáit, hamarosan meg is kóstolhatjuk

MTI

2018.07.31. 15:06

Mézes-diós-körtés és cukormentes mandulás-meggyes-túrós lettek a befutók.

Hirdetés

Idén is megválasztották az ország tortáját, pontosabban tortáit, hiszen ez évben is választottak egy cukormentes változatot is. A Komáromi kisleány lett tehát az ország tortája, a Három kívánság pedig az ország cukormentes tortája – derült kis az MTI híréből.

29 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre.

A Komáromi kisleányt a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér van benne, közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

 

Forrás: index.hu


A Három kívánság a budapesti Nándori Cukrászda műve, amely nem tartalmaz sem hozzáadott cukrot, sem pedig fehér lisztet. Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró.

A Szent István-napi kenyér idén a Várhegyi Deres lett. A Kurdy Family Pék Kft. alkotása egy cipó formájú, ropogós búzakenyér, amely egy csipet kukoricával, egyedi metszéssel, friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredményeként.

Augusztus 18-tól lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában, valamint 18 és 20-a között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén.

OrszágosMagyarország Tortájagasztronómiaédesség