Mézes-diós-körtés és cukormentes mandulás-meggyes-túrós lettek a befutók.
Idén is megválasztották az ország tortáját, pontosabban tortáit, hiszen ez évben is választottak egy cukormentes változatot is. A Komáromi kisleány lett tehát az ország tortája, a Három kívánság pedig az ország cukormentes tortája – derült kis az MTI híréből.
29 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre.
A Komáromi kisleányt a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér van benne, közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.
A Három kívánság a budapesti Nándori Cukrászda műve, amely nem tartalmaz sem hozzáadott cukrot, sem pedig fehér lisztet. Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró.
A Szent István-napi kenyér idén a Várhegyi Deres lett. A Kurdy Family Pék Kft. alkotása egy cipó formájú, ropogós búzakenyér, amely egy csipet kukoricával, egyedi metszéssel, friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredményeként.
Augusztus 18-tól lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában, valamint 18 és 20-a között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén.
Bár harminchárom évet töltött el egy munkahelyen és nem gondolkodott a váltáson, a Paks II. projekt mégis elcsábította Bohus Róbertet, aki úgy gondolja: ennek a beruházásnak olyan nívója, hírneve van, amiért érdemes volt ezt a lépést megtenni. A cég programelem-felelőse tapasztalt projektmenedzserként került márciusban a két új blokk létesítését koordináló társasághoz.