2024.04.16, Kedd

Húsz kilométeren javul az M7-es minősége a Balaton felé

Magyar Közút Zrt.

2018.08.21. 08:55

Balatonvilágos és Zamárdi között a környezetbarát hideg remix eljárással újul meg az autópálya.

Hirdetés

Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala – adta hírül honlapján a Magyar Közút Zrt. A projekt hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból valósul meg a Colas Út Zrt. kivitelezésében.

Az útalapot is érintő munkálatokat a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között, vagyis Balatonvilágos és Zamárdi között végzik, a Colas szerdán veszi át a munkaterületet. Az átfogó felújítási munkák során a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják.


A hidak javítása is megvalósul

A közútkezelő híréből az is kiderül, hogy a külső sávon egy innovatív és környezetbarát technológiát, a hideg remix eljárást alkalmazzák.

Ennek lényege, hogy az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, ezt követően pedig új kopóréteget terítenek.

A munkák várhatóan 210 nap alatt, 2019-re átnyúlva valósulnak meg, több ütemre bontva. Az első ütemben

  • egyrészt a 102-es és 111-es kilométerszelvények között kezdődnek el a munkálatok;
  • ugyanakkor a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat végeznek az adott szakaszokon található hidaknál.


Erre a forgalomváltozásra kell készülnünk

Az idei évben munkába vett szakaszokon teljes pályazár mellett dolgoznak majd. A munkaterület mellett 60, illetve 80 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben. A Letenye felé tartó oldal forgalmát a főváros irányába vezető oldalra terelik át.

 

 

OrszágosColasM7-es autópályaZamárdi